Ingezonden persbericht


Persbericht
Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa

Drentsche Aa bewonersdag 2011 op zaterdag 17 september

Het Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa hecht veel waarde aan goede communicatie met alle gebiedsbewoners. Uitwisseling van vragen, ervaringen en (gebieds)kennis vinden we daarom erg belangrijk. Een van de ontmoetingsactiviteiten is de 'Drentsche Aa bewonersdag'. Zaterdag 17 september a.s. organiseert het Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa daarom de 'Drentsche Aa bewonersdag 2011'. Tijdens deze dag (her)ontdekken gebiedsbewoners hun eigen woonomgeving en nieuwe bewoners maken op bijzondere wijze kennis met het gebied.

Reacties tijdens voorgaande bewonersdagen:
'Ik woon daar bij dat oranje dak maar heb nooit geweten dat er zo'n mooi gebied achter mijn huis lag' 'We nemen eigenlijk veel te weinig tijd om onze eigen achtertuin goed te bekijken' 'Ik woon al twintig jaar in het Drentsche Aa gebied maar ik heb vandaag zoveel nieuws gehoord'

Het Drentsche Aa gebied is een groot 'verhalenboek', het herbergt veel kwaliteiten op het gebied van natuur en cultuurhistorie. Tijdens de bewonersdag volgen we met een touringcar een route door het gebied tussen Anloo, Zeegse, Glimmen en Schipborg. Onderweg stoppen we voor een paar wandelexcursies onder leiding van boswachters en medewerkers van het Waterbedrijf op speciale plekken. Dit jaar komen we ook op locaties waarin het afgelopen jaar veel veranderd is, zoals het Quintusbos en de Strubben. Tijdens de tocht vertellen medewerkers van het Nationaal Park & Nationaal Landschap en boswachters van Staatsbosbeheer over het landschap, het beheer de ontwikkelingen in dit gebied. Er zijn twee tochten, één 's morgens en één 's middags.

Opgave is mogelijk voor één van beide dagdelen. De kosten zijn ¤ 10,- per peersoon. Hierbij zijn de bustocht, koffie en een lunchpakket (ochtend) of versnaperingpakket (middag) inbegrepen. Opgave is mogelijk door een email te sturen naar consulentschap.drenthe@ivn.nl of via telefoonnummer 0592- 371740 tijdens kantooruren vanaf 15 augustus tot uiterlijk 26 augustus. Opgave verplicht tot betaling. Let op: vol is vol, wie zich daarna opgeeft komt op de wachtlijst.



Ingezonden persbericht