Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 23 augustus 2011

Kunst in darkrooms, modeltekenen 2.0 en live gamen op de gevel van de Willem II fabriek

Kunstnacht Den Bosch 2011 pakt uit met een zeer divers programma verdeeld over ruim 25 locaties in de stad

Na een succesvolle eerste editie van Kunstnacht Den Bosch in 2009 openen op zaterdag 17 september ruim 25 kunstinstellingen opnieuw hun deuren. Op verschillende plekken in de stad kan het publiek zich tussen 20:30 - 02:00 uur creatief opladen met kunst, muziek, performances, dans, film, videomapping, rondleidingen en geluidsroutes en nog veel meer.

'Ik ben er zeer trots op dat deze 2e editie van de Kunstnacht een stuk groter is dan die van 2009' zegt Peke Hofman, directeur van CBK 's-Hertogenbosch. 'Instellingen die in de 1e editie nog even wilden afwachten wat het zou gaan worden, meldden zich daarna gelijk aan om ook deel te nemen. Vandaar dat we het wat breder hebben getrokken. Het gaat niet meer alleen om moderne kunst maar om beeldende kunst in de meest brede zin van het woord.'

Openingsspectakel De avond begint met een spectaculaire openingsact bij de Gruyterfabriek van kunstenaars Kristine Hymøller en Yasser Ballemans. De bar is vanaf 19.00 uur geopend en om 19.30 uur zal de Kunstnacht officieel geopend worden gevolgd door het openingsspectakel waar o.a fanfare De Kikvorschen, supportersvereniging van FC Den Bosch en diverse andere organisaties bij betrokken zijn. Daarna begint de tocht langs het diverse avond/nachtprogramma.

Opvallende Kunsttaxi's Naast de pendelbussen, kan publiek zich op bijzondere wijze van locatie naar locatie laten vervoeren. Kunstenaars vervoeren mensen in de meest opvallende vervoersmiddelen, van Tuk Tuk tot lijkwagen.

Aantrekkelijk programma Het programma is zeer divers. Zo kan het publiek zich bij Galerie ietsmooisaandemuur.nl onderdompelen in een met blacklight verlichtte 3-d wereld. In het Stedelijk Museum kun je o.a. op een bijzondere manier leren model tekenen en een performance van Renée van Trier bijwonen. Bij nieuwkomer Kunstruimte Voltaire leer je Mme. Poullet kennen en bij Artots heb je de unieke gelegenheid om op een echt kunstwerk te bieden. In de Willem II fabriek barst Game-City uit alle voegen van het monumentale pand en tijdens de afterparty in het Popodium W2 wordt de allebeste muziek van nu met de spelcomputers van vroeger gemaakt.

Afterparty met DJ Kypski Vanaf 02.00 uur kan het publiek tot in de late uurtjes feesten in Poppodium W2 tijdens de energetische afterparty met o.a. DJ Kypski, bekend van het duo C-mon & Kypski.

'Tijdens de Kunstnacht willen we laten zien wat voor moois er allemaal te zien en te doen is in de veelheid aan instellingen die 's-Hertogenbosch rijk is.' zegt Peke Hofman. 'De Kunstnacht is iets voor alle Bosschenaren. We hopen dat iedereen achteraf gaat zeggen 'Wat was dat een goed feest!'.'

Kaartverkoop Kaarten voor de Kunstnacht (inclusief toegang tot de afterparty in W2) zijn te koop bij de Verkadefabriek aan de kassa of online via www.verkadefabriek.nl. In de voorverkoop kosten kaarten ¤ 9, op de dag zelf â¤12,- (studenten betalen ¤ 7,-). Een losse kaart voor de afterrparty kost ¤ 7. Voor meer informatie: www.kunstnachtdenbosch.nl. Volg de ontwikkelingen ook via Facebook en Twitter.

Over Kunstnacht Den Bosch Kunstnacht Den Bosch 2011 wordt geproduceerd en gecommuniceerd door CBK 's-Hertogenbosch in samenwerking met diverse partners. Kunstnacht wordt financieel mogelijk gemaakt door subsidies van de gemeente 's-Hertogenbosch, BKKC - Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur, Stichting Jheronimus Bosch 500, Prins Bernhard Cultuurfonds en sponsorbijdragen. Het openingsspectakel wordt gesponsord door BIM vastgoed en de routing door Kleefkracht.

Sociaal

www.facebook.com/kunstnachtdenbosch

www.twitter.com/kunstnacht_DB

Deelnemende instellingen Kunstnacht Den Bosch AKV|St.Joost, Artots / ArtSale, bART, Bossche Makershuis, Centrum Beeldende Kunst, CosyMo's Solar Cinema, De Gruyter Fabriek, Digitale Werkplaats,DMT Loods, Galerie Achter de Kan, Galerie Arti Capelli, Galerie Henk Wolvers, Galerie Iets moois aan de muur, Galerie Indruk, Galerie Jan van Hoof, Galerie Kunstruimte Voltaire, Galerie Majke Husstege, Galerie Ten Bosch, Grafisch Atelier, HUP: en Taet, Kunstlocatie Würth, Kunstwinkel Hinthamerstraat 100, Makershuis 24, Microgalerie Nova Zembla, Museum Slager, Nerdlab, Noordbrabants Museum, Nova Zembla / Microgalerie NewZ, SOLOS, Stedelijk Museum s-Hertogenbosch, Stichting Jheronimus Bosch 500, Stichting STOK, sundaymorning@ekwc, TenToon, Verkadefabriek, W2 poppodium, Willem II Ateliers, Willem II Fabriek.