Gemeente Enkhuizen

Gemeente Enkhuizen organiseert verwenmiddag voor mantelzorgers

Net als voorgaande jaren krijgen mantelzorgers uit Enkhuizen een verwenmiddag aangeboden door de gemeente Enkhuizen. Mantelzorgers hebben een zware taak en daarom verdienen zij een middag respijt. De mantelzorgverwenmiddag wordt gehouden op zaterdag 17 september.

Tijdens deze middag kunnen mantelzorgers met elkaar in contact komen. Intussen kunnen zij tijdens een open toren bespeling van dichtbij bekijken hoe het carillon van de Drommedaris wordt bespeeld. Hoewel de Drommedaris momenteel is gesloten in afwachting van een renovatie, maakt het bestuur graag een uitzondering voor de mantelzorgverwenmiddag.

Na het bezoek aan de Drommedaris staat er een boottocht op het programma met zeilboot Broedertrouw. Op de boot staat een lunch klaar en er is een sneldichter aanwezig die voor alle mantelzorgers een persoonlijk gedicht maakt. De boot zal rond 17.00 uur weer in Enkhuizen arriveren.

Het programma
11.45 uur open toren bespeling carillon Drommedaris door stadsbeiaardier Frits Reynaert
13.15 uur start boottocht met lunch op zeilboot Broedertrouw 17.00 uur afsluiting van de mantelzorgverwenmiddag

Alle geregistreerde mantelzorgers uit Enkhuizen hebben intussen een uitnodiging ontvangen. Bent u mantelzorger, maar staat u nog niet geregistreerd als mantelzorger bij de gemeente? Dan kunt u zich evengoed opgeven voor de verwenmiddag. Dat kan bij het Zorgloket van de gemeente aan de Vijzelstraat 24 (Sociaal Medisch Centrum) 1601 NK Enkhuizen. Tel.: (0228) 31 54 00, e-mail: i.broekman@enkhuizen.nl

Wethouder Kok deelt bloemen uit
De gemeente wil zoveel mogelijk mantelzorgers bereiken. Daarom zal wethouder Klaas Kok op woensdag 7 september bloemen uitdelen aan de bezoekers van de wekelijkse markt in de Westerstraat. Aan elke bloem is de uitnodiging gebonden voor de mantelzorgverwenmiddag. Bent u zelf geen mantelzorger, maar kent u een mantelzorger? Geef de uitnodiging dan door!

Wat is een mantelzorger?
Een mantelzorger is iemand die langdurig en onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. De mantelzorger is geen beroepsmatige zorgverlener, maar geeft de zorg omdat hij een persoonlijke band heeft met de zorgvrager.

Zeilboot 'Broedertrouw'

Zeilboot Broedertrouw