Ingezonden persbericht


Persbericht

Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag 2011

Thema: Verbintenissen

Den Haag, 6 september 2011

Van zaterdag 17 t/m zondag 25 september 2011 vindt het negende Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag plaats. Op diverse locaties in en om de hofstad wordt een aantal unieke concerten georganiseerd. Nationale en internationale topmusici brengen bijzondere programma's rondom het thema Verbintenissen.

Voor het eerst bespeelt het festival dit jaar ook de Haagse Dr. Anton Philipszaal (het podium omgebouwd tot kamermuzieksalon). De Nieuwe Kerk (slotconcert) heeft opnieuw een prominente plaats binnen het programma gekregen.

Artistiek leider Eva Stegeman kiest dit jaar voor het thema Verbintenissen: "Nergens voelt een muzikant de kracht van verbondenheid zo sterk als op het podium, tijdens een gelukte frase, met musici naast je waarmee het fantastisch klikt. En met die noten van al die fantastische componisten waarmee je het publiek als het ware naar je toe trekt. Als er iets verbindend werkt tussen mensen en culturen, dan is dat de taal der muziek. 'Verbintenissen' als rode draad vormt een onuitputtelijke bron van inspiratie; reden genoeg om allerlei soorten verbindingen onder de loep te nemen."

Het festival opent met de pianist Florent Boffard (befaamd in Frankrijk), die met vier bevriende topmusici in een programma getiteld 'Vriendschap' laat horen hoe muziek verbindt en het publiek warm onthaalt. Middenin de festivalweek is de spannende concertfinale van de compositiewedstrijd Young Masters XXI voor jong aanstormend compositietalent. De finale composities worden uitgevoerd door het Ragazze Kwartet. Speciaal voor deze editie is ook de Nederlandse Muziekprijswinnaar saxofonist Ties Mellema uitgenodigd met het kakelverse programma 'De saxofoon verbindt' samen met pianist Hans Eijsackers. Tevens presenteert het festival een speciaal (Klein)Kinderconcert: Trommelvuur van het Twitching Eye Trio.

Voor het slotconcert (High Tea Concert) bundelen dit jaar alle festivaldeelnemers o.l.v. violiste Eva Stegeman hun muzikale krachten in het Musica Nexus Festivalorkest. Meesterpianist Alexander Melnikov schittert als solist in Mozarts pianoconcert in A KV 414. TIP:

Een (zelfgebakken) taart levert bij de kassa een extra (gratis) toegangskaart op voor dit concert!

De kaartverkoop gaat mede via de ticketshop op de website. Zie voor volledige programma : www.kamermuziekfestivaldenhaag.nl.