Ingezonden persbericht


Opening glasvezelwinkels in Salland

Raalte - Glasvezel maakt de tongen los in Salland. De één is razend enthousiast, de ander heeft er niet zo'n beeld bij. De mogelijke komst van een glasvezelnetwerk roept in iedere geval veel vragen op. Om alle vragen persoonlijk te kunnen beantwoorden opent Reggefiber vanaf 17 september diverse servicepunten. Ook worden er diverse glasvezel informatieavonden gehouden.

Informatie en persoonlijk advies
Vragen over de voordelen en mogelijkheden van glasvezel en het aanbod van de serviceproviders kunnen worden beantwoord tijdens de speciale glasvezel informatieavonden. In slechts een maand tijd - van halverwege september tot en met half oktober - worden deze bijeenkomsten gehouden in elk dorp waar het bedrijf Reggefiber bij genoeg belangstelling glasvezel wil aanleggen. Op www.eindelijkglasvezel.nl/salland staat de complete agenda. Tijdens deze avonden kunnen alle inwoners zich uitgebreid laten informeren over de mogelijke aanleg, de diensten van de serviceproviders en de uitgebreide voordelen van een glasvezelnetwerk in Salland.

Feestelijke opening glasvezelwinkel
Op zaterdag 17 september om 11.00 uur geeft initiatiefnemer Ben Nijboer op een ludieke manier het startsein voor het glasvezelproject. Dit gebeurt bij de Reggefiber glasvezelwinkel aan de Schoolstraat 16b te Raalte. Consumenten die meer willen weten over glasvezel zijn van harte uitgenodigd dit spektakel bij te wonen. Daarnaast opent Reggefiber een glasvezelwinkel aan de Canadastraat 36 te Heino en aan de Langstraat 51 te Wijhe. Onder de eerste inschrijvers, ofwel snelle beslissers, zullen t/m 15 oktober vier iPad's verloot worden.. In de kleinere kernen als Olst, Broekland, Nieuw Heeten, Luttenberg, Heeten, Boskamp, Mariënheem, Den Nul, Wesepe, Liederholt en Laag Zulhem zal Reggefiber wekelijks aanwezig zijn met een (mobiel) servicepunt. Op www.eindelijkglasvezel.nl/salland zijn de exacte locaties en de openingstijden te vinden. Op deze site kan via de postcodecheck ook een glasvezelabonnement worden afgesloten.

Waarom glasvezel?
Elk jaar verbruiken we ongeveer 60% meer data dan het jaar ervoor. We kijken Video-on-Demand en er komen steeds meer HD zenders. We versturen sturen foto's en filmpjes, Skypen, zoeken filmpjes op YouTube. We hebben wisselgesprekken en soms zelfs beeldcommunicatie. Deze sterke groei in dataverkeer vraagt natuurlijk ook het nodige aan bandbreedte en betrouwbaarheid. Met glasvezel hoeft u nooit bang te zijn voor belemmeringen en gebrek aan capaciteit.