Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MINERAAL INTERNATIONAAL EN POPPEN(HUIZEN) & MINIATUREN WEEKEND OP 17 EN 18 SEPTEMBER IN BRABANTHALLEN 'S-HERTOGENBOSCH

Bezoek met één entreekaartje twee interessante beurzen

's-Hertogenbosch, dinsdag 13 september 2011 - Ooit al eens miljoenen jaren oude dinosaaurus eieren willen zien of al jaren op zoek naar dat ene poppenhuis? Op 17 en 18 september vinden voor het eerst in Brabanthallen 's-Hertogenbosch het Poppen(huizen) & Miniaturen Weekend en Mineraal Internationaal plaats. Met één entreekaartje kan een bezoek gebracht worden aan beide beurzen.

Van fossiel tot edelsteen
Tijdens Mineraal Internationaal zijn diverse pronkstukken te bewonderen. Zo worden er twee dinosaurus eieren tentoongesteld die 70 tot 100 miljoen jaar oud zijn. Ook is er aandacht voor populaire micromounts, de microscopisch kleine steentjes die wereldwijd door tienduizenden verzameld worden. Daarnaast zijn er diverse steensoorten te zien en te koop. Van zeldzaam mineraal of fossiel tot bewerkte edelstenen. Ook maken schelpen, kristallen, parels, sieraden en dierfiguren deel uit van het beursaanbod en kunnen bezoekers machines en vakliteratuur aanschaffen.

Poppenhuistentoonstelling van 28 meter
Bezoekers kunnen dit weekend veel inspiratie opdoen. Tijdens de 28 meter lange tentoonstelling zijn o.a. miniatuurwinkels en poppenhuizen te bezichtigen. Op de beurs treffen bezoekers de deelnemers uit Nederland, Duitsland en België die gedetailleerde poppen(huizen) tentoonstellen en verkopen. Tevens kunnen bezoekers miniaturen aanschaffen en iedereen die de perfecte miniatuur niet heeft kunnen vinden, kan deelnemen aan een workshop waar met koud porselein een eigen miniatuur kan worden gemaakt.

Op 17 en 18 september zijn de beurzen van 10.00 -17.00 uur te bezoeken. Entree volwassenen ¤ 6,- kinderen 6 t/m 11 jaar: ¤ 3,- en kinderen tn t/m 5 jaar: gratis. Kijk voor meer informatie op www.exporijswijk.nl.