Ingezonden persbericht


Catwoman op fiets?

Superhelden in actie tegen spierziekte Duchenne

Komende zaterdag bundelen Superman, Batman, Mega Mindy, Zorro, Catwoman en vele andere superhelden hun superkrachten, en stappen gezamenlijk op de fiets. Onder het motto "Superhelden supporten echte helden" zullen zij van Utrecht CS naar Nijmegen fietsen, om een eerbetoon te brengen aan de echte helden van de dag; de Duchenne Heroes.

Aanstaande zaterdag 17 september fietsen de Duchenne Heroes (www.duchenneheroes.nl) de laatste dag van hun 7-daagse strijd tegen de elementen. Met deze tocht hebben de 304 helden dit jaar al meer dan een miljoen euro aan sponsorgelden opgehaald! Om alle inspanningen kracht bij te zetten, zullen zij bij de finish in Nijmegen worden onthaald door de grootste verzameling superhelden ooit.

Duchenne Parent Project zet het sponsorgeld in voor de ontwikkeling van een medicijn dat kinderen met de ziekte van Duchenne helpt overleven. Duchenne Heroes is in zes jaar uitgegroeid tot een begrip onder de meerdaagse mountainbiketochten. De helden fietsen in 7 dagen van Luxemburg naar Nederland en leggen dagelijks ruim 100 kilometer af, over ruige trails door vier landen (#duchenneheroes). Al fietsende geven zij honderden kinderen met een slopende spierziekte een betere kans op overleven.

Kom aanstaande zaterdag om 10uur naar Utrecht om Catwoman, Superman en andere helden in actie te zien. Elizabeth Vroom, moeder van Justus, een jongen met de ziekte van Duchenne, en oprichter van Duchenne Parent Project, zal het startschot geven voor de superheldentocht richting Nijmegen.