Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
's- Hertogenbosch, 13 september 2011

Op ontdekking door tunnels, buitenfilms op zonne-energie en kunst in blacklights

Ervaar kunst op straat en op opvallende locaties. Ga op ontdekkingstocht tijdens Kunstnacht Den Bosch op 17 september.

Beeldende kunst is een breed begrip en dat hebben de deelnemers goed opgepakt. De eigenzinnige performance in het SM's van Renee van Trier, de eigentijdse overzichtstentoonstelling 'Game Heroes' bij Galerie Majke Husstege en de premiere van 'Opera Buffa' van kunstenaar Rob Ruimers in Sundaymorning@ekwc zijn allemaal te bezoeken in de nacht van 17 op 18 september. Op verschillende plekken in de stad kan het publiek zich tussen 20:30 - 02:00 uur creatief opladden met kunst, muziek, performances, dans, film, videomapping, rondleidingen en geluidsroutes en nog veel meer. Deze editie van de Kunstnacht Den Bosch belooft de bezoeker een ware ontdekkingstocht vol oplaadmomenten.

Hele nacht lang ontdekken
Om 19.30u is de officiele opening bij de Gruytersfabriek door wethouder Rodney Weterings gevolgd door de spectaculaire openingsperformance waaraan diverse Bosschenaren meedoen. Vervolgens kan het publiek kiezen uit een divers programma. Ruim 30 instellingen nemen deel aan Kunstnacht Den Bosch en zullen op ruim 25 locaties het publiek verrassen. Zoals de DMT Loods die immense tunnels aan het bouwen is waar de bezoeker op ontdekkingstocht kan. Of een film die draait op zonne-energie voor de deur van Arti Capelli waarop korte films en animaties van Brabantse kunstenaars te zien zijn. Ook kan publiek op onverwachte momenten in de stad De Wasman van SOLO's tegenkomen en je ervaring van handen wassen voor eens en altijd veranderen.

Van Kunsttaxi's tot oplaadbaar vervoer
Tijdens de kunstnacht rijden er pendelbussen. De bushaltes staan vermeld op de plattegrond in het programmaboekje en herkenbaar door de megagrote batterij op diverse locaties. Naast de pendelbussen kan publiek zich op bijzondere wijze van locatie naar locatie laten vervoeren. Kunsttaxi's, de meest opvallende vervoersmiddelen, van Tuk Tuk tot lijkwagen, rijden die nacht kriskras door de bossche binnenstad. En geheel binnen het thema worden electrische auto's ingezet. Niet alleen kunst laadt op maar ook het vervoer.

Afterparty met DJ Kypski
Vanaf 02.00 uur kan het publiek tot in de late uurtjes verder opladen in Poppodium W2 tijdens de energetische afterparty met o.a. DJ Kypski, bekend van het duo C-mon & Kypski. 'Tijdens de Kunstnacht willen we laten zien wat voor moois er allemaal te zien en te doen is in de veelheid aan instellingen die 's-Hertogenbosch rijk is.' zegt Peke Hofman. 'De Kunstnacht is iets voor alle Bosschenaren. We hopen dat iedereen achteraf gaat zeggen 'Wat was dat een goed feest!'.'

Kaartverkoop
Kaarten voor de Kunstnacht (inclusief toegang tot de afterparty in W2) zijn te koop bij de Verkadefabriek aan de kassa of online via www.verkadefabriek.nl. In de voorverkoop kosten kaarten ¤¬ 9, op de dag zelf ¤12,- (studenten betalen ¤ 7,-). Een loslosse kaart voor de afterparty kost ¤ 7. Voor meer informatie: www.kunstnachtdenbosch.nl. Volg de ontwikkelingen ook via Facebook en Twitter.

Over Kunstnacht Den Bosch
Kunstnacht Den Bosch 2011 wordt geproduceerd en gecommuniceerd door CBK 's-Hertogenbosch in samenwerking met diverse partners. Kunstnacht wordt financieel mogelijk gemaakt door subsidies van de gemeente 's-Hertogenbosch, BKKC - Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur, Stichting Jheronimus Bosch 500, Prins Bernhard Cultuurfonds en sponsorbijdragen. Het openingsspectakel wordt gesponsord door BIM vastgoed en de routing door Kleefkracht.

Sociaal
www.facebook.com/kunstnachtdenbosch
www.twitter.com/kunstnacht_DB #KunstnachtDB

Deelnemende instellingen Kunstnacht Den Bosch
AKV|St.Joost, Artots / ArtSale, bART, Bossche Makershuis, Centrum Beeldende Kunst, CosyMo's Solar Cinema, De Gruyter Fabriek, Digitale Werkplaats,DMT Loods, Galerie Achter de Kan, Galerie Arti Capelli, Galerie Henk Wolvers, Galerie Iets moois aan de muur, Galerie Indruk, Galerie Jan van Hoof, Galerie Kunstruimte Voltaire, Galerie Majke Husstege, Galerie Ten Bosch, Grafisch Atelier, HUP: en Taet, Kunstlocatie Würth, Kunstwinkel Hinthamerstraat 100, Makershuis 24, Microgalerie Nova Zembla, Museum Slager, Nerdlab, Noordbrabants Museum, Nova Zembla / Microgalerie NewZ, SOLOS, Stedelijk Museum s-Hertogenbosch, Stichting Jheronimus Bosch 500, Stichting STOK, sundaymorning@ekwc, TenToon, Verkadefabriek, W2 poppodium, Willem II Ateliers, Willem II Fabriek.




Ingezonden persbericht