Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 15-09-2011

Televisie
LANG LEVE DE TV
Uitzending zaterdag 17 september
Nederland 1 - 20.30 uur

RON BRANDSTEDER EN ANDRE VAN DUIN SAMEN
IN LANG LEVE DE TV

Op zaterdag 17 september presenteert Jan Smit een nieuwe aflevering van LANG LEVE DE TV, de spelshow rond het 60-jarig bestaan van de Nederlandse televisie.

In deze aflevering strijden Ron & Rick Brandsteder, Anne-Marie Jung & André van Duin en Tooske Ragas & Jaap Jongbloed om de titel 'Grootste TV-kenner van Nederland'.

In verschillende spelrondes moeten de teams zo veel mogelijk punten behalen met het spelen van nostalgische onderdelen uit spelshows van de afgelopen 60 jaar. Ook test presentator Jan Smit hun kennis bij diverse opdrachten. Aan het eind van elke aflevering zal blijken wie de meeste tv-kennis heeft en zich de grootste 'TV-liefhebber' mag noemen.

Jaap Jongbloed & Tooske Ragas hebben 'de eer' om de gevreesde Toren van Pisa te spelen. Ron Brandsteder geeft het duo goedbedoelde tips over het spelonderdeel uit 'zijn' Ron's Honeymoon Quiz. Maar bezorgen Rons tips het fanatieke team ook een goede score?

Ron krijgt geen tips van de andere twee teams bij 'Het Stokkenspel' en moet het op eigen kracht doen. Bloedfanatiek staan vader & zoon Brandsteder rug aan rug en probeert het duo zoveel mogelijk stokken te vangen.

Het laatste doe-spel, 'De Lopende Band' is toebedeeld aan André en Anne-Marie. Met de nodige humor tracht het komische duo zoveel mogelijk programmatitels te raden aan de hand van voorwerpen die langskomen op de lopende band. Het blijken echter niet alleen voorwerpen te zijn die hun blikveld passeren... Voor 'Mooi Weer de Leeuw⤤(TM) wordt een bekend manspersoon ingezet…

De drie teams laten zich van hun meest muzikale kant zien bij het meezingen van de titelsongs van bekende programma's. 'TiTa-tovenaar' (Ron & Rick), 'Met z'n Allen' (André en Anne-Marie), 'Koffietijd' (Jaap & Tooske), de liedjes staan nog in ieders geheugen gegrift.

Verder in LANG LEVE DE TV een aantal bijzondere fragmenten uit 60 jaar televisie. We kennen ze allemaal, maar in welk jaar vonden deze historische tv-momenten ook alweer plaats? Van 'De Grote Donorshow' tot de gouden medaille voor Maarten van der Weijden tijdens de Olympische Spelen. En van de tranen van Maxima bij haar huwelijk met Willem-Alexander tot het afscheid van André Hazes in de Amsterdam ArenA.

In een bloedstollende finale nemen de drie teams het nog één keer tegen elkaar op, een 'fotofinish' zorgt uiteindelijk voor verrassende winnaars.

Kijkers kunnen meetwitteren onder #langlevedetv. En via Facebook en Hyves exclusieve backstage-filmpjes met Jan Smit, beelden van de aankomende aflevering en de Lang Leve de TV-quiz met kans op een uniek kwartetspel.

Voor meer informatie: www.tv60.nl