Ingezonden persbericht


PERSBERICHT VVD ROTTERDAM

Schoonmaakactie Delfshaven, het VVD vrijwilligersteam komt in actie

Het niet opruimen maar ook het achterlaten van afval is een doorn in het oog van vele inwoners van Delfshaven en daarbuiten. Daarom komt het VVD vrijwilligersteam in actie.

Van overvolle huisvuilcontainers, peuken en blikjes op de rijbaan, tot complete bankstellen op de stoep. Eerder gewoonte dan uitzondering wanneer je door de Rotterdamse deelgemeente Delfshaven loopt. De irritatie van de bewoners van Delfshaven over de rommel op straat en het gebrek aan daadkracht van de PvdA-GroenLinks coalitie heeft een hoogtepunt bereikt. Pascal Lansink (VVD), oppositieleider in Delfshaven heeft met betrekking tot dit probleem eerder dit jaar de motie "Gerichter sturen met een schoon resultaat" ingediend, een motie die unaniem door de deelraad is aangenomen. Het dagelijks bestuur heeft de deelraad naar aanleiding van deze motie verzekerd dat zij dit jaar nog met oplossingsgerichte voorstellen komen om de straatvuilproblematiek aan te pakken.

Het vrijwilligersteam van de VVD Rotterdam zal in deze aanpak alvast een voorschot nemen. De actie zal volledig in het teken staan van het opruimen van straatvuil in Delfshaven. In aanwezigheid van Tamara Venrooy (VVD Tweede Kamerlid) en Pascal Lansink zal het vrijwilligersteam laten zien dat burgerinitiatief lonend is. Het mag duidelijk zijn dat de VVD Rotterdam staat voor schone, hele en veilige straten maar ook voor Rotterdammers die hierin hun verantwoordelijkheid nemen. Al eerder maakte Tamara Venrooy duidelijk dat de waarde van deze burgerinitiatieven van groot belang is voor de samenleving, zeker nu de broekriem moet worden aangehaald en er meer zelfredzaamheid van de burgers wordt gevraagd.

De VVD Rotterdam laat zien dat burgerinitiatief loont en dat een gezamenlijke schoonmaakactie resultaat oplevert.

Datum: zaterdag 17 september
Starttijd: 13:00 uur
Startlocatie: het Grote Visserijplein (Rotterdam Delfshaven)

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 06 81 68 92 78 (Harm van de Ven) Deze contactgegevens zijn