Oudset Scoutinggroep van Nijmegen viert groot feest


Onthulling ‘Grootste Marikenbrood van Nijmegen’ tijdens festiviteiten

NIJMEGEN, 20110917 -- Begin dit jaar hebben we als jubilerende en oudste scoutinggroep van Nijmegen de aftrap gegeven voor ons 100-jarig jubileum! Nu, een half jaar later is het tijd voor nog een groot spektakel, het eeuwfeest!. Een dag vol met spannende aktiviteiten, maar ook een dag voor oudleden, relaties, buurtbewoners en iedereen die Scouting Keizer Karel op de een of andere manier kent.

Om de dag nog specialer te maken onthullen we tijdens de receptie in samenwerking met bakkerij ’t Kraayennest :

            ‘HET GROOTSTE MARIKENBROOD VAN NIJMEGEN

Het brood weegt 50kg en bevat 12,5 kg deeg, 15kg krenten/rozijnen, 8kg amandelspijs, 10 kg gele room, 8kg mandarijnen en heel veel kaneelsuiker.

Maar er is nog veel meer te doen. Een speciale tentoonstelling laat de geschiedenis van Scouting in Nederland zien en tijdens de aktiviteiten kijken we terug op de geschiedenis van onze eigen groep, Scouting Keizer Karel. Rond 17:00 uur zal de burgemeester van Nijmegen, Tom de Graaf een toespraak houden.

De feestdag vindt plaats op ons terrein aan de Sophiaweg 450 te Nijmegen en begint om 13:00 uur. De receptie met de onthulling van ‘het grootste Marikenbrood van Nijmegen’ vindt plaats tussen 16:30 uur en 18:30 uur.

De feestdag is ook bedoeld voor oudleden van de groep. Diegene die nog geen uitnoding hebben ontvangen kunnen contact opnemen met de reüniecommissie via reunie@scoutingkeizerkarel.nl of via 024-7950440.

Over Scouting in Nederland
Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land met 87.000 jeugdleden en 25.000 kaderleden. Er zijn in Nederland 1.100 Scoutinggroepen. Scouting biedt kinderen en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontplooiing zijn hierbij centrale thema’s. Wereldwijd telt Scouting 38 miljoen leden.





Scouting Keizer Karel Nijmegen