Wees ALL-1 en doe mee met het Nederlands Studenten Kamerkoor


Houd je van zingen? Kom dan auditie doen!

UTRECHT, 20110917 -- Audities NSK 2012: laatste jaar van Maria van Nieukerken! Voor de laatste en elfde maal zal het Nederlands Studenten Kamerkoor (NSK) geleid worden door dirigent en artistiek leider Maria van Nieukerken. In oktober van dit jaar vinden weer audities plaats, ditmaal met een bijzondere opwarmer!

Wat is het NSK precies?
Het NSK is een projectkoor bestaande uit 36 deelnemers dat sinds 1974 ieder najaar opnieuw wordt samengesteld uit talentvolle amateurzangers uit de Nederlandse studentenwereld. In een intensieve repetitieperiode van drie weekenden en een week werken zij samen aan een ambitieus programma waarmee ze op tournee gaan door heel Nederland met als spetterende afsluiting het slotconcert in het Concertgebouw te Amsterdam!

Programma 2012: ‘ALL-1’
Dit jaar is voor de programmatitel ‘ALL-1’ gekozen. Bij het samenstellen van het programma kwam ‘Alleen’ al snel als thema naar voren. De tegenhanger van de titel is het Samen Eén zijn. Precies dat wat een groep zangers tot één koor maakt! Dit geldt in het bijzonder voor het NSK: Zangers uit het hele land die zich in korte tijd verenigen tot een ambitieuze muzikale eenheid met hetzelfde doel, namelijk het als koor uit één mond uitdragen van dezelfde muziek!Omdat het NSK 2012 de laatste keer is voor dirigent Maria van Nieukerken is het programma origineler dan ooit tevoren! Zo is er een grote diversiteit nationaliteit van de componisten, met een centrale rol voor Nederlandse componisten. Bovendien worden er dit jaar niet één, maar twee composities geschreven speciaal voor het NSK! Tevens zullen de door Maria van Nieukerken ingezette theatrale aspecten tijdens de concerten op bijzondere wijze naar voren komen. Hierdoor zal de communicatie met het publiek nog sterker aanwezig zijn.

Audities
Het NSK wil je tijdens de auditie graag iets aanbieden, daarom wordt er voor aanvang van de audities een workshop gegeven waar je vrijblijvend aan mee kan doen. Je kunt het zien als een soort opwarmertje, kennismaking met de zangcoach en dirigent en manier van werken. De audities vinden plaats op 19 oktober in Utrecht, 24 oktober in Groningen, 25 oktober in Amsterdam, 2 november in Utrecht. Zit jouw stad er niet tussen? Geen nood, bij meer dan 5 aanmeldingen uit jouw stad, komt het NSK naar je toe! Dus geef je snel op!

Informatie
Het NSK biedt studenten dé gelegenheid kennis te maken met een uitdagend, modern-klassiek Nederlands repertoire. Er wordt een ambitieus programma uitgevoerd, waardoor meedoen aan het NSK een ontzettend leerzame en leuke ervaring is, om nooit te vergeten!Hopelijk ben je al een beetje opgewarmd om je aan te melden voor de audities. Voor meer informatie zie onze website www.nskk.nl of neem contact op met koorcommissaris Cécile Beemster, tel. 06 45682291. Graag tot ziens bij een van de audities!





Stichting Nederlands Studenten Kamerkoor