Ingezonden persbericht


(n.b. om 14:00u verschijnt de lijst met alle bevestigingen van vandaag op www.incubate.org)

Incubate persbericht, Tilburg, 21 juli 2011

Voor directe publicatie

Battles op Incubate in Natuurtheater
Ook Nosaj Thing en Duitse Beatlescoveract Klaus Beyer in Tilburg

Incubate heeft voor zaterdag 18 september Battles bevestigd voor de tweede Natuurtheatershow tijdens het festival. Op woensdag 14 september zal glitchy hiphopproducer Nosaj Thing naar Tilburg komen. Van Beatlesnummers zullen Duitse vertalingen worden gebracht door cultheld Klaus Beyer. Daarnaast is er meer muziek, film en kunst aan het festivalprogrammering toegevoegd.

Als een van de laatste toevoegingen heeft Incubate de Britse electronica mathrockband Battles bevestigd. Battles verwierf wereldwijd bekendheid onder andere met het nummer 'Atlas' dat talloze keren in reclame en film is gebruikt. De eigenzinnige band speelt op zaterdag 17 september een show in het Natuurtheater waar de dag ervoor Glen Hansard van The Frames speelt.

Artistiek directeur van Incubate Vincent Koreman is erg trots met het toevoegen van Battles aan de line-up van het festival: 'Battles is een van de bands die al jaren hun eigenzinnige stijl opnieuw uitvinden. Ze zijn groot geworden door te blijven doen waar ze zelf in geloven. Wij bij Incubate zijn erg fan en kunnen dan ook niet wachten Battles te zien optreden in het prachtige Natuurtheater van Oisterwijk.'

Nosaj Thing speelt op de woensdag van Incubate naast Sleep Party People, Han Bennink en Felix Kubin. Nosaj Thing komt uit de kring rond Flying Lotus en maakt instrumentale hiphop en glitch.

Cultheld Klaus Beyer zal op Incubate meerdere kleren zijn opwachting maken. Voornamelijk bekend van zijn Duitse vertalingen van Beatlesnummers brengt hij in Tilburg de première van Das Weisse Album. Tijdens Incubate treedt Beyer op met band maar ook solo. Daarnaast wordt er een film met hem vertoond en wordt hij geïnterviewd voor publiek.

Naast deze artiesten zijn ook Matanza , Author & Punisher, Gruppe80 en de Trigga #21 dj's Benton, DMDN, Dj Madd en BOTS aangekondigd voor Incubate 2011. Kijk voor het volledige overzicht van muziek, film, dans, debat en beeldende kunst tot nu toe op www.incubate.org.

Incubate duurt van 12 tot en met 18 september. De voorverkoop voor het festival is reeds begonnen via de website www.incubate.org, de winkels van Free Record Shop in Nederland en België en in Tilburg bij Sounds Music Store en de 013 Boxoffice.

Incubate is een festival voor independent culture. Het heeft een breed programma met veel muziek, beeldende kunst, debat, film en hedendaagse dans. Gedreven door artistieke vernieuwing brengt Incubate meer dan 200 culturele voorlopers. Zij presenteren zich in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free folk. Verfrissende kunst naast inspirerend debat.

Incubate vindt plaats van 12 tot en met 18 september 2011 in en rondom Tilburg. Van café tot natuurtheater. Van popzaal tot boerderij.

Zie voor meer informatie over het festival de website www.incubate.org.


Noot voor redacties



Ingezonden persbericht