Ingezonden persbericht


Persbericht| dinsdag 9 augustus

Oorkaan lanceert online muziekgame Oorkania

Op 18 september om 16.00 uur is de lancering van Oorkania, tijdens het kindermuziekfestival Oorkaan op komst! in de Philharmonie in Haarlem. Oorkania is de gratis online muziekgame, die kinderen vanaf 6 jaar spelenderwijs in aanraking brengt met muziek. De muziek is speciaal voor de game geschreven door componist Joey Roukens. Illustrator Willem Lagerwaard maakte zinderende animaties. Vuurroodjunior is samen met Oorkaan verantwoordelijk voor het concept en de samenstelling van het projectteam. Na de lancering is de game gratis te spelen op www.oorkania.nl. Op deze website is nu al de trailer te bekijken.

Oorkaan werkte twee jaar aan deze muziekgame, waarin kinderen met ruimtewezentje Oork afreizen naar het planetenstelsel Oorkania. Daar zoeken ze muziekfragmenten, componeren ze zelf muziek en redden zo de planeten. Onderweg voeren de kinderen opdrachten uit en maken ze hun eigen compositie. Oorkania is een game die kinderen in aanraking brengt met muziek, van jazz tot klassiek en van romantiek tot wereldmuziek.

Lancering door KinderOorkest
Een 150-koppig KinderOorkest begeleidt de lancering van Oorkania. Zij spelen het muziekstuk dat componist Joey Roukens speciaal voor de game schreef. Het Oorkest bestaat uit leerlingen van drie verschillende basisscholen uit Haarlem. Het KinderOorkest is het resultaat van een samenwerking tussen Oorkaan, Muzieklab/MZK en Holland Symfonia.

Kindermuziekfestival
De lancering van Oorkania is onderdeel van het kindermuziekfestival Oorkaan op komst! dat plaatsvindt in de Philharmonie in Haarlem. Het festivalprogramma bestaat uit het nieuwe aanbod van Oorkaan voor seizoen 2011-2012, waaronder de voorstelling De Verb(l)azing met Beppe Costa en zes verschillende (v)voorproefjes van de nieuwe voorstellingen. Dit programma duurt van 12:00-17:00. Kijk voor meer informatie op www.oorkaan.nl.

Makers van Oorkania
Oorkania is bedacht en gemaakt door:
Oorkaan concept en artistieke begeleiding Vuurroodjunior concept, vormgeving en coördinatie Willem Lagerwaard concept, illustraties en verhaal Joey Roukens compositie
Paladin Studios technische realisatie en animaties en vele musici en andere medewerkers

De realisering van Oorkania is mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Gamefonds en het Fonds Podiumkunsten.

EINDE BERICHT

---

Informatie over Oorkaan
Oorkania is een initiatief van Oorkaan. De missie van Oorkaan is om kinderen tot 12 jaar via kleinschalige muziekproducties kennis te laten maken met live muziek én om het genre jeugdmuziek verder te ontwikkelen. De muzikale variatie is groot: van klassiek tot hedendaags en van jazz tot wereldmuziek. Muziek inspireert, ontroert en verzoent. Muziek brengt mensen samen, scherpt ons verstand en onze emotie. Daarom vinden wij het van groot belang dat kinderen in aanraking komen met muziek. Oorkaan bestaat uit een productiehuis, een werkplaats en een educatieafdeling. De voorstellingen die gemaakt worden in het productiehuis vinden hun weg naar zalen en festivals in binnen- en buitenland. De werkplaats biedt musici en makers een plaats om te experimenteren met jeugdmuziek.
---