Gemeente Sittard-Geleen


Autovrije zondag: 18 september 2011

Sittard-Geleen, 16 augustus 2011 - Milieugroep Sittard-Geleen organiiseert samen met de Fietsersbond afdeling Sittard-Geleen, het IVN Sittard-Geleen en het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie Westelijke Mijnstreek een autovrije zondag op 18 september. Doel van de autovrije zondag en het project 'Fietsen voor Bomen' is mensen bewust te maken van de door auto's veroorzaakte milieubelasting.

De actie vindt plaats in de Week van de Vooruitgang van 11 tot en met 22 september. Met deze actie wil de milieugroep alle inwoners bereiken, in het bijzonder

(basisschool-)kinderen. De initiatiefnemers verstrekken aan de leerlingen van de deelnemende basisscholen een spaarkaart waarop de leerlingen en hun ouders, familie of kennissen, gedurende de Week van de Vooruitgang, de verreden autokilometers noteren. Voor iedere 100 kilometer die we zo besparen, kan een boom geplant worden. Dit heeft een dubbel effect: de nieuwe boom neemt CO' op en de niet gebruikte auto heeft CO' bespaard.

Op vrijdag 23 september organiseren de deelnemende scholen als afsluiting een fietstocht door de natuur. De gespaarde bomen worden die dag in het Absbroekbos geplant.

Afgelopen weekend heeft er, ter promotie van de autovrije zondag, ook een poster in de Stadskrant gestaan. Wie meedoet kan een fiets winnen.


---




Gemeente Sittard-Geleen