Ingezonden persbericht


Amsterdam, 6 juli 2011

Oorkaan op komst!
Kindermuziekfestival met 7 verschillende voorstellingen en de lancering van muziekgame Oorkania, voor iedereen vanaf 6 jaar.

Op zondag 18 september 2011 vindt het kindermuziekfestival 'Oorkaan op komst!' plaats in de Philharmonie in Haarlem. Iedereen vanaf 6 jaar kan (v)oorproefjes van zes nieuwe producties en de muziekvoorstelling De Verb(l)azing bijwonen. Het festival wordt spectaculair afgesloten met de lancering van muziekgame Oorkania waaraan wordt meegewerkt door een 150-koppig orkest met leerlingen van Haarlemse scholen.

'Oorkaan op komst' vindt op 18 september 2011 plaats van 12.00-17.00 uur in de Philharmonie in Haarlem, tevens samenwerkingspartner van het festival. Kaarten voor 'Oorkaan op komst' (à ¤5 per programmablok) zijn verkrijgbaar bij de Philharmonie via www.theater-haarlem.nl en via de kassa en reserveerlijn: tel. 023-5121212 (ma t/m vr 10.00-14.00 uur).

Het programma
Om 12.00 uur en 15.00 uur: (v)oorproefjes van zes nieuwe producties Maak onder leiding van speciale Oorkaan-gidsen een spannende tocht langs voorproefjes van zes projecten uit de werkplaats. Te zien zijn: De Suleika's en het Mysterie van de Gevoelige Snaar, De H van Adem, Buitenstebinnen, Ragazze, Peerkes Oorproef en De Wolkenladder. De presentaties vinden plaats op allerlei plekken in de Philharmonie.

Om 13.30 uur: muziekvoorstelling De Verb(l)azing
Beppe scharrelt rond op het podium, tussen een vrolijke verzameling huis-, tuin- en keukenspullen. Beppe is geluidvinder. Hij tovert muziek uit alles wat hij tegenkomt. En niet zomaar muziek! Uit de chaos komen klassieke meesterwerken tevoorschijn. De musici van het Eolian Ensemble trekken eerst hun neus op voor die rare snuiter, maar verblazen uiteindelijk vurig met Beppe mee. Een verrassende muziekvoorstelling met muziek van onder meer Sweelinck, Bach, Pachelbel, Ligeti en Hindemith en natuurlijk Beppe Costa. De Verb(l)azing is een coproductie van Oorkaan en Orkater met Beppe Costa (concept, spel en muziek) en het Eolian Ensemble.

Om 16.00uur: de lancering van muziekgame Oorkania met 150-koppig kinderorkest Red de planeten met muziek! Twee jaar heeft Oorkaan gewerkt aan het maken van muziekgame Oorkania en nu is het zover: op 18 september gaan we Oorkania lanceren, waarna het spel gratis en online gespeeld kan worden. Met Oork reis je naar Oorkania waar je de planeten moet redden met muziek. Onderweg voer je opdrachten uit, kom je allerlei soorten muziek tegen en maak je je eigen compositie. De muziek is van Joey Roukens, het beeld is van Willem Lagerwaard en Vuurroodjunior, en de game is gebouwd door Paladin Studios. Het kinderorkest is het resultaat van een muziekeducatieproject dat Muzieklab/MZK en Oorkaan i.s.m. Holland Symfonia op een aantal scholen in Haarlem organiseerden.

Naast de programmablokken is er in de Philharmonie nog van alles te beleven, te drinken en te eten. Kijk voor meer informatie op www.oorkaan.nl.

Oorkaan
De missie van Oorkaan is om kinderen tot 12 jaar via kleinschalige muziekproducties kennis te laten maken met live muziek én om het genre jeugdmuziek verder te ontwikkelen. De muzikale variatie is groot: van klassiek tot hedendaags en van jazz tot wereldmuziek. Oorkaan bestaat uit een productiehuis, een werkplaats en een educatieafdeling. De voorstellingen die gemaakt worden in het productiehuis vinden hun weg naar zalen en festivals in binnen- en buitenland. De werkplaats biedt musici en makers een plaats om te experimenteren met jeugdmuziek.
---

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht