Gemeente Binnenmaas

Herfstwandeling in de Hoeksche Waard
Herfstwandeling

07-09-2011

Onder het motto Er op uit in t Groen?Doen! organiseren G.Z-H (Groenservice Zuid-Holland) en Staatsbosbeheer samen met het Hoekschewaards Landschap op zondag 18 september een herfstwandeling vanuit Strijen in het Oude Land van Strijen en Polder Kooiland.

Deelnemers aan de wandeling kunnen tussen 11.00 en 15.00 uur starten vanaf Restaurant Het Plein, Stockholmplein 3, 3291 TP te Strijen. Drie wandeltochten zijn uitgezet van respectievelijk 5 (met puzzelopdrachten voor kinderen), 9 en 15 kilometer. Het is ook mogelijk, onder leiding van een boswachter van Staatsbosbeheer, deel te nemen aan een natuurexcursie. Waterdicht schoeisel en een verrekijker wordt hiervoor aanbevolen. Deze excursie begint om 14.00 uur vanaf de Hoekseweg 8, 3291 LE te Strijen (honden niet toegestaan). Meedoen aan de wandeling en / of de excursie kost 1,- voor volwassenen en 0,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Iedere deelnemer ontvangt een herinnering.

Oude Land van Strijen

Dit gebied is een oude veenweidenpolder. Het gebied is zeer gevarieerd met onder meer mooie moerassige stukken. Ook zijn er nog veel weidevogels te zien.

Bereikbaarheid startpunt Restaurant Het Plein

Het startpunt van de wandeling is te bereiken: Via A 29, afrit 22 Numansdorp.
Strijen volgen tot centrum. Hier weg naar rechts volgen en na 150 m. linksaf Oranjestraat in.
Na de kruising bent u bij het startpunt.

Net als vorige jaren is aan deze wandelingen een actie verbonden, waaraan u gratis kunt deelnemen. Iedereen die zondag 18 september deelneemt aan de herfstwandeling kan een stempelkaart krijgen. Bij elke wandeling van G.Z-H krijgen deelnemers een stempel en bij acht of meer stempels heeft men een boompje verdiend. Aan het einde van het jaar wordt iedere deelnemer met acht of meer stempels op de kaart uitgenodigd om zijn/ haar eigen boompje te komen planten in recreatiegebied Midden-Delfland.

Deze wandeling is de dertiende uit de serie van eenentwintig. G.Z-H, organiseert samen met zeven recreatieschappen en diverse andere instanties dit jaar verder nog acht wandelingen: in Goeree/ Overflakkee, Grevelingen, Krimpenerwaard, Midden-Delfland, Rottemeren, Voorne/ Putten/ Rozenburg, Schouwen-Duiveland en IJsselmonde.

Meer weten?

Informatie over deze actie kunt u zondag 18 september krijgen bij de groenbus van Zuid-Holland die bij het startpunt staat. Ook kunt u hier veel (kosteloze) informatie krijgen over onder meer wandelen en fietsen in Zuid-Holland. U kunt ook vooraf contact opnemen met G.Z-H, 010-2981010 (alleen tijdens kantooruren).

Dit is een persbericht van Staatsbosbeheer, Hoekschewaards Landschap en G.Z-H (Groenservice Zuid-Holland)