Ingezonden persbericht


Persbericht

Zaandam, 2 september

Extra voorzorgsmaatregelen bij grootste Dam tot Damloop ooit

Zondag 18 september staan 40.000 hardlopers aan de start voor de 27e Dam tot Damloop. De loop tussen Amsterdam en Zaandam trekt hiermee - naast 200.000 toeschouwers - meer bezoekers dan ooit naar Nederlands grootste hardloopevenement. In nauwe samenwerking tussen alle betrokken partijen en organisator Le Champion worden extra voorzorgsmaatregelen getroffen om de groei van het evenement op een soepele manier te laten verlopen.

Duidelijke monitoring moet ervoor zorgen dat de deelnemerslimiet niet wordt overschreden. Verder dragen goed aangeduide routes met tekstwagens, pontonbruggen, stewards en een handige App voor de smartphone er toe bij dat bezoekers snel de weg weten te vinden tussen het NS-station en het evenemententerrein. De drukke Dam en het gebied direct achter de finish wordt daarbij zo veel mogelijk ontlast. Bovendien wordt extra toezicht ingezet om alles in goede banen te leiden.

De Burcht pal naast de Dam wordt omgedoopt tot het Dam tot Dam Fanplein. Dit plein, op 600 meter voor de finish, is dé alternatieve kijklocatie langs het parcours. De hele dag kunnen bezoekers hier vanaf een ruim opgezet terras gratis genieten van een aantrekkelijk entertainmentprogramma, live beelden van de tv-uitzending en spectaculaire kinderattracties.

Bezoekers worden opgeroepen zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. NS zet hiervoor extra lange treinen in tussen Zaandam en Amsterdam Centraal. Daarnaast maken intercity's vanuit Enkhuizen/Hoorn een extra stop op NS-station Zaandam.


---




Ingezonden persbericht