Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Enquête PvdA onder bezoekers Nazomermarkt Parkwijk:

"Kabinet bezuinigt niet eerlijk"

De bezuinigingen van het kabinet moeten eerlijker. Dat vindt een ruime meerderheid van de bezoekers van de Nazomermarkt in Parkwijk die zaterdag 17 september meededen aan een enquête van de PvdA. Zij zijn zeer bezorgd over de stapeling van bezuinigingen, die steeds de meest kwetsbaren het hardst raken.

De PvdA was zaterdag 17 september met een kraam aanwezig op de Nazomermarkt in Parkwijk. PvdA-raadsleden en PvdA-kamerlid Jeroen Recourt vroegen daar bezoekers naar hun mening over de landelijke bezuiniging en over hun eigen buurt. Van de 60 mensen die aan deze enquête meededen, was 90 procent negatief over de bezuinigingen van het kabinet. Zij vinden dat de lasten niet eerlijk worden verdeeld: hoge inkomens en banken worden teveel gespaard, terwijl lage en middeninkomens de rekening van de crisis betalen.

Een man gaf aan dat als de ministers zelf niets inleveren, dat wij dat dan ook niet hoeven. Een mevrouw zei dat het kabinet in ieder geval van de huur- en zorgtoeslag moet afblijven. Een oudere dame stelde voor de ministers een maandlang van een uitkering te voorzien, zodat ze aan den lijve kunnen ondervinden hoe het is om met zo weinig geld rond te moeten komen.

De PvdA vroeg de bezoekers van de Nazomermarkt ook wat zij vinden van hun eigen buurt. Veel mensen gaven aan dat zij merken dat de buurt erop vooruit gaat door investeringen van de gemeente de laatste jaren, maar er blijven dingen die beter kunnen. Als meest positieve punten werd genoemd dat het een rustige woonbuurt is, dat het een gezellige wijk is en dat er een goed winkelaanbod bestaat. Als punten die verbeterd kunnen worden werden de troep op straat, voorzieningen voor kinderen en overlast het meest genoemd.

*** EINDE PERSBERICHT ***