Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 13.10 uur

Utrecht, 18-09-2011

Aangehouden met inbrekerswerktuig
DE MEERN De politie heeft in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 september op de Boekbinderslaan een 18-jarige jongeman uit De Meern aangehouden, die zich verdacht gedroeg en een breekijzer bij zich bleek te hebben.

Surveillerende agenten zagen die nacht rond 01.30 uur op de hoek van de Boekbinderslaan en de Glazenierslaan drie jongens lopen die zich verdacht gedroegen. Bij het zien van de politie stoof het drietal weg. De agenten konden een van de drie staande houden. Hij had een breekijzer onder zijn jas. De agenten hielden de verdachte aan en namen het breekijzer in beslag. De verdachte moest mee naar het politiebureau. Daar werd hij ingesloten voor verhoor. De politie doet nader onderzoek en maakt proces-verbaal tegen de verdachte op. De beide andere verdachten werden niet meer aangetroffen.

Verdachte diefstal velgen aangehouden
VLEUTEN De politie heeft vrijdagmiddag 16 september op de Rijnweide een 19-jarige jongeman uit Utrecht aangehouden op verdenking van diefstal van velgen van een personenauto.

Die middag rond 13.45 uur zag een 42-jarige man uit Vleuten op de Rijnweide een auto staan met de velgen van zijn eigen auto. Die waren ruim drie maanden geleden gestolen. Hij had van de diefstal aangifte gedaan bij de politie. Toen hij zijn velgen terugvond onder andermans auto schakelde hij opnieuw de politie in. Agenten gingen ter plaatse. Ze hielden de bestuurder van de auto aan en namen de auto in beslag. De verdachte moest voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Ruit vernield, verdachten aangehouden
UTRECHT De politie heeft zaterdagochtend 17 september in de omgeving van het bouwterrein aan de Talmalaan drie verdachten aangehouden in verband met het ingooien van een ruit.

Een getuige belde die ochtend rond 06.00 uur de politie toen hij een aantal personen over een hek bij het bouwterrein zag klimmen. Agenten gingen ter plaatse. Toen ze arriveerden hoorde ze een ruit sneuvelen en zagen vijf verdachten wegrennen. De agenten zetten de achtervolging in en konden drie van de vijf aanhouden. Het gaat om een jongen van 17 jaar, een man van 20 jaar en een man van 21 jaar. De jongen komt uit Breukelen en de beide mannen komen uit Utrecht. Ze moesten voor verhoor mee naar het politiebureau. Daar bleek wie de beide andere verdachten zijn. Het gaat om een 19-jarige en een 20-jarige man, beiden uit Utrecht. De politie ontbiedt hen voor verhoor op het politiebureau en maakt proces-verbaal op.

Man rijdt op gestolen fiets en wordt aangehouden UTRECHT De politie heeft vrijdagavond 16 september op de Vleutensebaan een 26-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van heling van een gestolen fiets.

Surveillerende agenten zagen de man die avond om 20.50 uur zonder verlichting fietsen en lieten hem stoppen. Bij controle bleek de fiets gestolen te zijn. De agenten hielden de verdachten aan en namen de fiets in beslag. De verdachte moest mee naar het politiebureau. Daar werd hij ingesloten voor verhoor. De politie doet nader onderzoek en maakt proces-verbaal op.

Rijden zonder rijbewijs met gestolen navigatieapparatuur UTRECHT De politie heeft vrijdagochtend 16 september op de Europalaan een 16-jarige jongen uit Utrecht aangehouden, die een personenauto bestuurde.

Een surveillerende agent zag die morgen om 08.30 uur de verdachte op de Europalaan rijden. Bij het zien van de politie wilde de verdachte er vandoor gaan. De agent zette de achtervolging in en liet de auto stoppen. De 16-jarige bestuurder kon zich niet legitimeren en had uiteraard geen rijbewijs. Ook gaf hij een valse naam op. Dus werd hij aangehouden. In de auto trof de politie een navigatieapparaat aan, dat in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 september was gestolen bij een autokraak in Twente. De verdachte is met een proces-verbaal voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar de Politie IJsselland. De auto waarin hij reed, had hij van een vriend geleend. Die mocht zijn auto komen ophalen.

Stank verraadt hennepkwekerij
UTRECHT De politie heeft zaterdagmiddag 17 september in een flat aan de Pahud de Mortangesdreef een hennepkwekerij ontmanteld.

Die middag om 14.30 uur kreeg de politie een klacht over stankoverlast. Agenten gingen ter plaatse en roken een sterke wietlucht. De agenten stelden een onderzoek in en werden door de bewoner van de betreffende flat binnengelaten. Ze troffen er een kleine hennepkwekerij aan. Die werd ontmanteld en de verdachte werd aangehouden. Het gaat om een 37-jarige man. Hij moest voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie nam de hele inventaris van de hennepkwekerij in beslag en maakt proces-verbaal op.

Getuigenoproep naar aanleiding van babbeltruc
UTRECHT Een 90-jarige vrouw werd op zaterdagmiddag 17 september in haar woning aan de Eykmanlaan bestolen door een onbekende vrouw met kind. De politie roept getuigen en mensen die weten wie de verdachten zijn op zich te melden.

De bejaarde bewoonster kreeg die middag rond 13.00 uur een vrouw met een jongen aan de deur. Zij waren zogenaamd aan het enquêteren en wilden het slachtoffer een aantal vragen stellen. De bewoonster liet hen binnen. Terwijl de vrouw de bewoonster aan de praat hield, doorzocht de jongen de woning en stal de bankpas van het slachtoffer.

Het signalement van het duo luidt:

Verdachte 1:

vrouw
leeftijd ongeveer 38 tot 40 jaar
Blanke huidskleur
Lengte 1.60 a 1.70 meter
gezet postuur
zwart haar tot op de schouders
droeg een halflange jas, rood met blauw van kleur had een blauwe boodschappentas bij zich

Verdachte 2:

jongen
leeftijd ongeveer 14 jaar
lengte 1.50 a 1.60 meter
mager postuur
kort zwart haar
droeg een korte blauwe jas

Nadat het duo was vertrokken, vertrouwde het slachtoffer het niet meer en bemerkte de diefstal.

De politie roept mensen die de verdachten ook hebben gezien en / of weten wie zij zijn op om zich te melden bij de recherche van district Utrecht stad, tel. 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Op heterdaad betrapt bij autokraak
UTRECHT De politie heeft zaterdagavond 17 september op heterdaad twee mannen aangehouden op verdenking van een autokraak op de Weerdsingel Oostzijde.

Een getuige zag die avond even voor 23.00 uur twee mannen een auto openbreken en belde 1-1-2. De verdachten gingen er vandoor, maar toegesnelde agenten wisten hen een eindje verderop aan te houden. Het gaat om een 32-jarige en een 36-jarige man, beiden uit Utrecht. Zij moesten voor verhoor mee naar het politiebureau. De eigenaar van de betreffende auto doet aangifte en de politie maakt proces-verbaal op.

Te veel op
UTRECHT Bij een controle op de Potterstraat is in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 september een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het besturen van een scooter onder invloed van te veel alcohol.

Agenten gaven die nacht om 02.50 uur de bestuurder een stopteken om hem te controleren. De blaastest viel voor hem negatief uit. Hij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 405 ug/l uit. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Agressieve man valt politie aan met breekijzer
UTRECHT De politie heeft vrijdagmiddag 16 september op de Burgemeester Norbruislaan met gepast geweld een agressieve 52-jarige man uit Utrecht aangehouden.

De politie werd die middag rond 17.55 uur te hulp geroepen in verband met huiselijk geweld. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen de verdachte op straat aan. Ze wilden hem aanhouden, maar hij wilde niet mee. De man viel een agent aan met een breekijzer. De politie kreeg de verdachte met behulp van pepperspray onder controle. Hij moest mee naar het politiebureau voor verhoor. Daar is de man in verzekering gesteld en kreeg hij een huisverbod uitgereikt.

Verdachte poging fietsendiefstal aangehouden
UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 september een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van een fiets op het Stationsplein.

Een medewerker van Bureau Cameratoezicht zag die nacht om 04.40 uur dat een man een fiets probeerde te stelen. De politie ging er direct op af. Agenten hielden de verdachte aan. Hij moest voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.