Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 15.00 uur

Utrecht, 18-09-2011

Aanhouding voor wapenbezit

VEENENDAAL Surveillerende agenten hoorden op zondag 18 september omstreeks 02.00 uur vuurwerk. In de omgeving van het Kees Stipplein werd een persoon gezien die iets gooide.

Daarop werd de 31-jarige Veenendaler aangesproken door de agenten. Bij navraag of hij vuurwerk had ontkende hij. Bij fouillering werd wat vuurwerk, een vleeshaak en een groot mes aangetroffen. Daarop werd hij aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie en wordt proces-verbaal opgemaakt.

Niet voldoen aan bevel/vordering

VEENENDAAL Op zondag 18 september werden rond 01.30 uur op de Markt een 38- en een 39-jarige Veenendaler aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering om te vertrekken.

De mannen werden door portiers van een horecagelegenheid geweigerd in verband met alcoholgebruik. Omdat beiden toch probeerden binnen te komen ontstond een handgemeen.

Dararop hebben agenten de partijen gescheiden en de mannen gevorderd te vertrekken. Hieraan gaven ze geen gehoor. Beiden werden aangehouden. Zij konden met een boete het bureau weer verlaten. De mannen kwamen later terug bij het bureau om aangifte van mishandeling tegen de portiers te doen. Deze worden op een later tijdstip opgenomen in verband met het alcoholgebruik van de mannen.

Mishandeling beveiliger

VEENENDAAL Op zaterdag 17 september kreeg de politie rond 01.15 uur de melding dat een 38-jarige beveiliger was mishandeld bij een evenemententerrein aan de Groeneveldselaan. Ter plekke troffen agenten beveiligingspersoneel aan met twee verdachten. Deze twee mannen, een 25-jarige en een 49-jarige Veenendaler, werden daarop aangehouden door de politie op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling. De beveiliger is naar het ziekenhuis gebracht met diverse verwondingen. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van de mishandeling.

Bij de hoofdingang van het terrein was het druk met publiek. Politie te paard assisteerde de agenten om ruimte te krijgen om de arrestanten in de dienstautos te laten vervoeren naar het bureau. Omstanders werden gesommeerd om weg te gaan. Hier werd echter geen gehoor aan gegeven. Vervolgens werd met behulp van het paard lichte drang uitgeoefend waardoor de mensen zich wel gingen verplaatsen. Hierbij heeft het paard op de voet van een onbekende vrouw gestaan. De agent te paard schakelde voor haar het aanwezige EHBO-personeel in en verstrekte zijn gegevens aan de vrouw.

Toen een agent met één van de arrestanten wilde wegrijden, versperde een 37-jarige Veenendaler de weg. Dit deed hij door een fiets achter de auto te zetten en zich aan het portier vast te klampen. Vervolgens begon de Veenendaler tegen de agent te schelden waarop hij met gepast geweld werd aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Hij bood hevig verzet en werd geboeid overgebracht naar het bureau, waar hij werd ingesloten.