Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 16.00 uur

Utrecht, 18-09-2011

Alcoholcontrole

ZEIST Op vrijdagavond 16 september werd een alcoholcontrole gehouden op diverse locaties, zoals bij de rotonde Koelaan, Griftlaan en de Dreef en bij de kruising Slotlaan met de Dorpsstraat.

In totaal werden 940 bestuurders verzocht te blazen. Vier personen bleken onder invloed van alcohol te hebben gereden en bliezen 600 ug/l, 520 ug/l, 265 ug/l en 230 ug/l. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Niet voldoen aan bevel of vordering

ZEIST Op zaterdag 17 september rond 00.05 uur controleerden surveillerende agenten een groep personen die rondom een auto hingen. Bij het naderen van het voertuig roken zij een sterke henneplucht. Zodra de agenten om het rijbewijs en identeitsbewijs van de bestuurder en identiteitsbewijzen van inzittenden vroegen, stapt een inzittende uit en wordt het onrustig onder de aanwezigen.

Een 33-jarige man uit Zeist werd daarbij aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering en voor belemmering. Hij bood daarbij heftig verzet en werd met gepast geweld geboeid overgebracht naar het bureau. Als er meerdere eenheden van de politie te hulp schieten, vluchtten de overige aanwezigen alle kanten op. Zij werden niet meer aangetroffen. De persoonsgegevens van de bestuurder zijn bekend bij de politie.

Aanhouding verlaten plaats ongeval

ZEIST Op zaterdag 17 september kreeg de politie rond 21.30 uur de melding dat een 21-jarige bestuurder uit Zeist zojuist was aangereden door een automobilist op de Verlengde Slotlaan. Deze was vervolgens weggereden zonder zijn gegevens achter te laten. De aangever zat nog in zijn auto, toen een auto voor hem achteruit op zijn auto reed.

De aangever zag kans het kenteken te noteren en op basis van de gegevens en signalementen werd korte tijd later op de Adolflaan een 22-jarige man uit Zeist aangehouden. Hij werd meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek en verhoor.