De Belevenis Arnhem gaat 19 september van start

Persbericht van Stichting de Belevenis

Reizend uitgaanscentrum voor mensen met een ernstige meervoudige handicap en diep dementerende ouderen staat vanaf 19 september 2011 gedurende zes weken in Arnhem.
Met groot vertrouwen dat ook de laatste financiële middelen de komende week binnen komen via het lokale bedrijfsleven, zijn we trots te kunnen melden dat de Belevenis, voor de laatste keer als reizend evenement, vanaf 19 september tot en met 30 oktober in Arnhem staat op het terrein van Siza; 's Koonings Jaght.

Uitgaan voor mensen met een ernstige meervoudige handicap en diep dementerende ouderen is niet vanzelfsprekend. Bij de Belevenis krijgen zij samen met hun familieleden en begeleiders de mogelijkheid om uit te gaan; een dag te ontspannen in een omgeving waar zij zich welkom voelen, anderen kunnen ontmoeten en kunnen genieten. In een tent van zestienhonderd vierkante meter zijn alle nodige zorgvoorzieningen voorhanden en kunnen onze gasten grenzeloos ervaren, ontdekken en beleven. Zij kunnen kennismaken met acht verschillende sprookjesachtige snoezelwerelden, waaronder een onderwaterwereld, een oosterse wereld en een tropische wereld. De decors en attracties zijn gericht op het stimuleren van de zintuigen; horen, zien, ruiken, voelen en proeven. Maar er is meer, er worden massages gegeven en onze gasten worden getrakteerd op Belevingstheater. De Belevenis biedt dagelijks plaats aan dertig gasten en dertig begeleiders. Er zijn speciale dagen voor dementerende ouderen, mensen met een ernstige meervoudige handicap en in het weekend zijn er gezinsdagen.
Het reserveringssysteem is geopend. Toegangskaarten zijn te bestellen via www.debelevenis.nl. De Belevenis is zeven dagen per week geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

Initiatief en organisatie
Stichting de Belevenis werd in april 2008 opgericht met als doel te voorzien in een groeiende uitgaansbehoefte van dementerende ouderen en mensen met een ernstige meervoudige handicap. In april 2009 opende de Belevenis voor het eerst met groot succes haar deuren in Amsterdam. Gevolgd door Heel (Limburg), Rotterdam en Groningen. De opening van de Belevenis Arnhem wordt in samenwerking met onze sponsors Siza en Rabobank Arnhem en Omstreken uitgevoerd.

De Belevenis Arnhem wordt mede mogelijk gemaakt door: Sponsor Bingo Loterij, Stichting DOEN, NSGK voor het gehandicapte kind, VSBfonds,
Siza, Rabobank Arnhem en Omstreken, Fonds Sluyterman van Loo, Vebego, Gemeente Arnhem, Stichting het Vierkerkenhuis, Stichting Beheer Kinderopvang Spijkenisse, ATAG, IT-SL, Ammi-zorg, Pleyade, Bam utiliteitsbouw en Rooijakkers schilderwerken.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

*

Links:
http://www.debelevenis.nl



Razende Robot Reporter