Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie


Protestmanifestatie maandag 19 september: Stop de stapeling

29 augustus 2011
Maandag 19 september wordt er een protestmanifestatie tegen de bezuinigingen in de zorg gehouden in Den Haag. Op initiatief van de CG-Raad, en de FNV voeren vele maatschappelijke organisaties (waaronder de NPCF) die dag actie.

Kom ook op 19 september naar Den Haag! Als u niet in staat bent om zelf naar Den Haag te komen, kunt u gratis gebruik maken van vervoer via de KNV (Koninklijk Nederlands Vervoer).

De manifestatie richt zich op de vele kabinetsmaatregelen die chronisch zieken en gehandicapten regelrecht treffen in hun mogelijkheden om te mee te doen en in hun portemonnee.

Het pgb verdwijnt grotendeels en daarmee de mogelijkheid om het leven zelf in te richten. Noodzakelijke zorg en voorzieningen worden duurder of worden helemaal niet meer vergoed. In het onderwijs verdwijnen de rugzakjes. In de arbeidsplekken bij de sociale werkvoorziening wordt fors gesneden. Veel Wajongers verdwijnen in de bijstand zonder kans op werk. En gemeenten krijgen minder geld waardoor ook zij op vervoer, begeleiding en voorzieningen van chronisch zieken en gehandicapten gaan bezuinigen.

Dit leidt ertoe dat de kansen in de maatschappij - op werk, op een fatsoenlijke opleiding en een fijn sociaal leven - voor veel chronisch zieken en gehandicapten slechter worden.

Het gaat dus om een hele trits maatregelen en daarom luidt de leus van onze actie 'Stop de stapeling.'

Programma
12.00 uur - 13.00 uur Podiumprogramma (Koekamplaan, dichtbij Den Haag CS)
Interviews met de mensen om wie het gaat: mannen en vrouwen, jong en oud, die allemaal worden getroffen door de kabinetsmaatregelen. Wat betekenen die maatregelen voor hun dagelijks leven? Daarnaast een optreden van Eskalibur van Steinmetz Compaan.

12.00 uur - 13.30 uur Rondom het podium (Koekamplaan) Er staan tal van activiteiten van verschillende organisaties op het programma. Al deze activiteiten laten op een speelse manier zien welke effecten het kabinetsbeleid heeft voor mensen met een chronische ziekte of handicap. Er wordt momenteel gewerkt aan verschillende programmaonderdelen, maar een tipje van de sluier kunnen we al oplichten. Zo wordt er een ludieke fotosessie gehouden en er is een 'Babbelbox'.

13.45 uur Gezamenlijke demonstratie (vanaf Koekamplaan) Start rondgang met vakbonden en andere organisaties rond het Binnenhof.

Na afloop van de demonstratie volgt een gezamenlijk slotprogramma.

Meer informatie over de manifestatie

Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken