Rijksgebouwendienst


Slim, zuinig en mooi in etalage Green Building Week

dinsdag, 30 augustus 2011

De Rijksgebouwendienst en Agenschap NL nemen op maandag 19 en woensdag 21 september deel aan de Dutch Green Building Week, een grootschalig evenement om te laten zien hoe belangrijk duurzaam bouwen is voor onze samenleving. In de 'Parade van Duurzaamheid' zettenl bouw- en vastgoedorganisaties van 19 t/m 23 september hun duurzame projecten voor een breed publiek in de etalage.
Het nieuwe pand van DUO en de Belastingdienst in Groningen

DUO en de Belastingdienst, Groningen

De Rijksgebouwendienst past de nieuwste technieken toe als het gaat om duurzaamheid en energiebesparing. Dit levert succesvolle projecten op zoals de renovatie van het kantoorpand Westraven van Rijkswaterstaat in Utrecht en de nieuwbouw van het kantoorpand DUO en de Belastingdienst in Groningen. Slim, zuinig en mooi.

Energieneutraal

De overheid gaat in 2018 energieneutraal bouwen. Deze stap naar energieneutraliteit vraagt om verdere innovatie van bouwproces, technieken en financiering. De Rijksgebouwendienst en Agentschap NL willen hierover graag in gesprek met de markt en nodigen lokale overheden, aannemers, architecten, installateurs, facility managers en overige experts uit voor een rondleiding op beide locaties, gevolgd door een paneldiscussie met de bouwteamleden.

De volgende vragen staan daarbij centraal. Wat hebben we tot nu toe bereikt? Wat is nodig om energieneutraal te kunnen bouwen? Welke mogelijkheden bieden innovatieve contractvormen zoals PPS of overige creatieve financieringsconstructies? Hoe kunnen we van elkaar leren? Denk mee en laat u inspireren!

Programma

Maandag 19 september : Westraven Utrecht
Woensdag 21 september : DUO & Belastingdienst Groningen

13.30 - 15.00 rondleiding
15.00 - 16.30 paneldiscussie
16.30 borrel

* Aanmelden voor rondleiding en workshop kan bij Agentschap NL. Stuur een email aan Binette van Dun o.v.v. datum en locatie, en uw gegevens (naam, organisatie, functie, emailadres, telefoonnummer). (Max. 25 deelnemers).

* Meer informatie op de website van Dutch Green Building Week


---