Provincie Overijssel

19 september inloopbijeenkomst N 740 traverse Delden


1 september 2011

De provincie Overijssel organiseert op maandag 19 september 2011 een inloopbijeenkomst over de plannen voor de verbetering van de provinciale weg N 740, bebouwde kom van Delden (traverse Delden). De bijeenkomst vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in partycentrum Weijenborg, Spoorstraat 16 in Delden. Vertegenwoordigers van de provincie en de gemeente Hof van Twente zijn aanwezig om een toelichting op het ontwerpplan te geven en om eventuele vragen te beantwoorden.

Plan ter inzage

Het plan voor de verbetering van de traverse Delden ligt van 12 september tot 24 oktober ter inzage op het provinciehuis in Zwolle en het gemeentehuis van Hof van Twente.

Verbetering wegen belanrijk

De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat iedereen zich gemakkelijk, veilig en vlot kan verplaatsen. Daarom werken wij op vele plaatsen aan de verbetering van de wegen in Overijssel. Een van deze wegen is N 740, traverse Delden. Met de aanpak van de rotonde Langestraat en de kruising Galgenmaten/Rupperink en de kruising De Berken/Bernhardstraat willen wij de verkeersveiligheid en de doorstroming in Delden verbeteren. Het gaat om de volgende maatregelen:
* Rotonde Langestraat: uniformeren van de rotonde, fietsers krijgen voorrang;

* Kruising Rupperink/Galgenmaten: vervangen van de verkeerslichten;
* Kruising De Berken/Bernhardstraat: aanleggen van een rotonde waarbij het fietsverkeer voorrang heeft.

Verder wordt in het kader van ruimtelijke kwaliteit gekeken naar de aankleding van de tussenliggende wegvakken.

Start werkzaamheden

De werkzaamheden starten naar verwachting in de tweede helft van 2012. De kosten worden geraamd op EUR 1.030.000,-. De gemeente Hof van Twente neemt EUR 500.000,- voor haar rekening en de provincie betaalt de rest.