Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 01-09-2011

IN SEPTEMBER START DE AVRO MET HET TWEEDE SEIZOEN VAN HET SATIRISCHE PROGRAMMA NEONLETTERS

Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge kruipen wederom in de huid van oude, bekende en spiksplinternieuwe personages. Humor, ontroering en absurdisme wisselen elkaar in hoog tempo af. Gewapend met hun lipgloss zijn de Rotterdamse scootermeiden Mandy en Lisa weer van de partij, evenals culinair recensent Theo Wiggers.

Maar dit seizoen voor het eerst Mello en Stef van Kol die er alles aan doen om door te dringen in de showbizz, Jacco de sneldichter en de docenten van het Brakema College. De personages zijn met elkaar verbonden door grote herkenbare thema's. Feest, geloof, liefde, kunst, angst, geld, macht, geweld, natuur en sport in NEONLETTERS!

Dennis van de Ven: 'Het schrijf- en maakproces is heerlijk. Deze nieuwe reeks afleveringen wordt spitser, absurdistischer en er zit meer dynamiek in. Op één dag liften we mee op de actualiteit met een vast personage. Verder improviseren we ook meer '. Jeroen van Koningsbrugge: 'De scripts die we maken kunnen zomaar omgegooid worden tijdens het draaien. Ook als we ons in de grime al niet goed voelen als een specifieke personage zullen we ter plekke creatief improviseren tot het klopt '.

Neonletters is een programma van Talpa Producties in opdracht van de AVRO.

Extra materiaal is te vinden op neonletters.avro.nl

NEONLETTERS vanaf 19 september 22:00 uur wekelijks bij de AVRO op Nederland 3