Gemeente Oirschot

Uitvoering Kanaalzone Fase 2 van start

Op maandag 19 september starten we met de uitvoering van de herinrichting van het 2e gedeelte van de Kanaalzone. In deze tweede fase wordt de omgeving rondom het Standaardplein-Wilhelminakade opnieuw ingericht. Daarnaast wordt de kanaalzone verder afgerond tot aan de Heuvelse brug. Dit is de laatste fase van het project. Naar verwachting is dit eind december klaar.

Â

Het plan

De eerste werkzaamheden concentreren zich op en rond het Standaardplein en de Wilhelminakade. Door deze werkzaamheden zijn een aantal woningen en winkels aan het Standaardplein en de Wilhelminakade moeilijk bereikbaar. Ook het verkeer in de Molenstraat en de Heistraat kan overlast ondervinden. We doen uiteraard ons best om overlast te beperken.

Â

Afsluitingen en bereikbaarheid

In de maanden september en oktober sluiten wij de Wilhelminakade af voor alle verkeer inclusief de aansluiting met de Heistraat. In de Heistraat wordt het eenrichtingsverkeer tijdelijk opgeheven. Bewoners van de Heistraat moeten dus ook uitrijden via de Koestraat.

Â

Het Standaardplein wordt al ter hoogte van de Kanaalstraat afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer vanaf de Kanaalstraat kan via de Parallelweg ontsluiten. Op de Kanaalstraat wordt het eenrichtingsverkeer tijdelijk opgeheven.

Â

De woningen, winkels en horecavoorziening aan het Standaardplein zijn bereikbaar via de Molenstraat. Bewoners en bezoekers van de Wilhelminakade kunnen parkeren op daarvoor aangewezen plaatsen op de aanwezige betonbaan (Bulderbaan). Bij vertrek moet men weer uitrijden via de Molenstraat.

Â

Nadat de Standaardplein en Wilhelminakanaal gereed zijn richten wij het gebied ter hoogte van de aansluiting Koestraat-Barcelona-Den Heuvel in en gaan we de Boterijksestraat-Kasteeltje reconstrueren.

Â

Meer informatie

Voor actuele ontwikkelingen in dit gebied adviseren wij u om de gemeentelijke website www.oirschot.nl goed in de gaten te houden. Heeft u verder nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Jan van Loon, telefoon (0499) 58 33 33, e-mail j.vanloon@oirschot.nl.