19/09 lanceert Mi nister Bijsterveldt Meldpunt bedreigde opleidingen

Persbericht van Colo, Samenwerkende Kenniscentra voor

Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven
Persuitnodiging:
Officiële lancering Meldpunt voor Bedreigde Opleidingen en Beroepen door minister Van Bijsterveldt
Wanneer: maandag 19 september, van 16.00u tot 19.00u (voor programma zie hieronder)
Waar: VNO-NCW MKB-Nederland, Bezuidenhoutseweg 12, Den Haag

Graag nodigen de Samenwerkende Organisaties Specialistisch Vakmanschap u uit voor de bijeenkomst "SOS Vakmanschap in Actie". Op deze bijeenkomst gaan specialistische beroepsgroepen - van meubel- en horlogemakers tot tandtechnici en restauratiestukadoors - in gesprek met onderwijsinstellingen en beleidsmakers over behoud en versterking van de specialistische beroepsopleidingen.
In het actieplan mbo 2011-2015 heeft Minister Van Bijsterveldt benadrukt dat kleine specialistische opleidingen zoveel mogelijk behouden moeten blijven en dat er een meldpunt moet komen dat deze opleidingen monitort. SOS Vakmanschap heeft de handschoen opgepakt en dit meldpunt ingericht. Tijdens de bijeenkomst zal de Minister het Meldpunt voor Bedreigde Beroepen en Opleidingen officieel lanceren.

Programma:
16.00uur: Opening door Minister Van Bijsterveldt 16.15uur: Lancering van Meldpunt Bedreigde Opleidingen en Beroepen Door Minister van Bijsterveldt
16.30uur: Kleinschalig specialistisch vakmanschap en de BV Nederland Dagvoorzitter Hans Koole in gesprek met Hans Biesheuvel (voorzitter MKB Nederland) en Jan van Zijl (voorzitter MBO Raad) over specialistisch vakmanschap.
16.45uur: Waarom SOS Vakmanschap?
Hans Biesheuvel geeft zijn perspectief op specialistisch vakmanschap en vertelt waarom hij zich wil inzetten voor SOS Vakmanschap. 17.00uur: Workshops: Samen aan de slag!
In vier verschillende workshops gaan de deelnemers aan de slag met praktijkervaringen en -oplossingen voor specialistische beroepsopleidingen. M.m.v. MBO Raad, SVO, Cöordinatiepunt, Tweewieler Academy en BGA Nederland.
18.15uur:Samen met SOS Vakmanschap in actie
Afsluiting en vooruitblik door dagvoorzitter Hans Koole: Wat gaat u zélf doen om kleinschalig specialistisch vakmanschap te versterken, in een co-productie tussen onderwijs en bedrijfsleven? En hoe kan SOS Vakmanschap daarbij ondersteunen?
18.30uur:Netwerkborrel met lichte maaltijd

---

Links:
http://www.soskvakmanschap.nl



Razende Robot Reporter