Team ASN Bank helpt bij overstap naar duurzaam bankieren

Persbericht van ASN Bank

Tienduizenden mensen hebben inmiddels een bankrekening geopend bij de ASN Bank sinds deze twee jaar geleden werd geĂŻntroduceerd. Want bankieren met respect voor mens, natuur en klimaat spreekt steeds meer aan. Mensen zien echter vaak op tegen de rompslomp van een overstap: het verhuizen van alle inkomende en uitgaande betalingen naar een nieuwe bank. Daarom heeft de ASN Bank het ASN Overstapteam in het leven geroepen.

ASN Bank was trendsettend door vanaf de introductie van de bankrekening creditrente te vergoeden. Samen met de zeer lage kosten is het de gunstigste betaalrekening van Nederland. Wie wil overstappen loopt echter tegen veel bureaucratie aan.

Mensen die naar een andere bank willen overstappen, kunnen gebruik maken van een overstapservice. Bijschrijvingen op een oude betaalrekening, zoals salaris of uitkering, worden door deze service automatisch doorgeleid naar een nieuwe betaalrekening. De formulieren die voor het aanvragen van de overstapservice moeten worden ingevuld, bevatten echter veel ingewikkelde taal en regels. Het ASN Overstapteam helpt daarmee en neemt het invullen van dit formulier over van klanten met een nieuwe ASN Betaalrekening. Zij hoeven alleen nog maar een handtekening te zetten. Ook helpen de medewerkers van het ASN Overstapteam met het opstellen van eventuele brieven. Daarnaast helpen zij klanten om zelf te kunnen bijhouden welke overboekingen nog niet zijn overgezet, zodat klanten overzicht over hun betalingen kunnen behouden.

In de week van 19 september 2011 brengt de ASN Bank het ASN Overstapteam onder de aandacht in achtereenvolgens Den Haag, Leiden, Arnhem en Zwolle. Tijdens de actie rijden daar elektrisch aangedreven tuktuks rond, voorzien van een kluis met het thema van onze nieuwe campagne:Geld verhuist. Op de stations in deze steden staat op de actiedag ook een grote kluis .

De ASN Bank
Sinds 1960 streeft de ASN Bank naar een rechtvaardige, duurzame samenleving. Bij al haar activiteiten houdt zij rekening met het klimaat en de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen en de behoeften van toekomstige generaties. Klanten kunnen bij de ASN Bank betalen en sparen, participeren in de ASN-beleggingsfondsen en hun vermogen laten beheren. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten en organisaties die passen bij haar duurzame missie.

De ASN Bank is een zelfstandig opererend onderdeel van SNS REAAL, met een eigen bankvergunning. Per 30 juni 2011 had zij 546 duizend klanten en een totaal beheerd vermogen van meer dan 10 miljard euro.

Meer informatie: www.asnbank.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*
*

Links:
http://www.asnbank.nl



Razende Robot Reporter