Gemeente Rotterdam

voldoende bedden in nachtopvang

19 september 2011 | Gemeentelijke Gezondheidsdienst | persbericht

Dak- en thuislozen die willen overnachten in de nachtopvang in Rotterdam, kunnen terecht bij verschillende voorzieningen in de stad.

Er is voldoende capaciteit. De ene voorziening is populairder dan de andere. Als zij in hun gewenste voorziening niet kunnen slapen, zijn zij welkom in de andere nachtopvangvoorzieningen. Met de zorginstellingen is afgesproken dat zij naar elkaar doorverwijzen. Voor de sluiting van de nachtopvang Smirnoffweg, bleek dat er een lichte stijging was van het aantal bezoekers van de nachtopvang. Er zijn echter nog steeds voldoende bedden.

Sinds 31 augustus is de nachtopvang Smirnoffweg gesloten. Bij de start van deze voorziening in 2006 is in het convenant bepaald dat de voorziening op 31 augustus 2011 zou sluiten. Voor de groep rechthebbenden is opvang in een andere (woon)voorziening geregeld. De nachtopvang maakt onderdeel uit van een keten van voorzieningen van het Plan van Aanpak Maatschappelijke Opvang. Voor deze mensen is een vervangende plek gevonden.

Persoonsgerichte aanpak voor Rotterdamse dak- en thuislozen Het Plan van Aanpak Maatschappelijke Opvang zorgt voor een persoonsgerichte aanpak voor Rotterdamse dak- en thuislozen, met passende huisvestiging, dagbesteding, stabiele mix van zorg en verblijf. Elke dak- of thuisloze krijgt een trajectplan, met als doel het persoonlijk en maatschappelijk functioneren te verbeteren en een toename van zelfredzaamheid.