Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe Zuidtangent halte in Toolenburg-Oost

Hoofddorp, 19 september 2011

De provincie Noord-Holland gaat de bushalte Toolenburg-Oost alsnog vervangen door een nieuwe wachtruimte voor de Zuidtangent. Dat schrijft gedeputeerde Verkeer Elisabeth Post (VVD) in antwoord op vragen van het Vennepse PvdA statenlid Gohdar Massom.

De provincie heeft eerder de halte Toolenburg-Oost uit de aanbesteding gehaald vanwege nader beraad door de gemeente Haarlemmermeer over de locatie van de halte. Alle haltes van de Zuidtangent (zowel lijn 300 als 310) zijn inmiddels vervangen door geschikte haltes behalve Toolenburg-Oost.

Gohdar Massom vond het niet terecht dat Toolenburg-Oost geen betere halte krijgt. Hij betreurt dat de gemeente Haarlemmermeer in drie jaar tijd geen beslissing kon nemen. En daarom trekt hij aan de bel bij het provinciebestuur en met succes. De provincie gaat nu per direct een nieuwe halte aanbrengen op de huidige locatie aan de Mary Zeldenruststraat.

De nieuwe halte zal aan de geldende normen voor toegankelijkheid voldoen en zal dezelfde uitstraling krijgen als de overige haltes van de Zuidtangent. Naar verwachting zal de halte vóór eind dit jaar gereed zijn. Vooruitlopend hierop zal er wel een dynamisch reizigers informatiesysteem worden aangebracht.

*** EINDE PERSBERICHT ***