Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Als social media release is dit persbericht terug te vinden op www.highlow.nl/pers201113.html

PERSBERICHT
AMSTERDAM, 19 SEPTEMBER 2011

Nationale Innovatie Award voor Spherium
Spherium; zakelijke hotspot voor iedereen met ruimte voor de toekomst

Een huiskamer voor commerciële ruimtevaart noemt directeur Ronald Heister van Spherium, het eerste Commercial Spacetrade Center ter wereld, zijn innovatieve bedrijfs-, congres- en evenementenlocatie. Dinsdag 20 september ontvangt Heister in Restaurant-Café In De Waag (Nieuwmarkt 4, Amsterdam) om 16 uur de Nationale Innovatie Award uit handen van astronaut Wubbo Ockels.

Nationale Innovatie Award
De Nationale Innovatie Award wordt volgens de jury van de Stichting Nederland Positief aan het Spherium toegekend omdat het handelscentrum uniek is en de privatisering van de ruimtevaart ondersteunt. Het allereerste Spacetrade Center ter wereld is de jongste zakelijke werkomgeving. Hier komen toekomstige ruimtevaartondernemers, astronauten, investeerders, bedrijven, wetenschappers, overheden en journalisten samen om commerciële ruimtevaart, waaronder ruimtetoerisme en innovatieve concepten, verder te ontwikkelen.

Richard Branson
Spherium is thuisbasis van International Space Trade Association (ISTA), de internationale brancheorganisatie voor commerciële ruimtevaart. Op 8 april 2011 werd Spherium door de Haagse wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool geopend. Hooggeplaatste gasten, waaronder de directeur van het Russische ruimtevaartprogramma en ambassadeurs, werden al in Spherium ontvangen. Op 14 november 2011 bezoekt Sir Richard Branson, eigenaar van ruimtereisorganisatie Virgin Galactic, Spherium voor een exclusieve lunch met (potentiële) ruimtereizigers.

Over Spherium
'Spherium is een unieke congres- en evenementenlocatie. Uniek in Europa, uniek in de wereld', aldus Ronald Heister. 'Midden in het diplomatieke hart van Den Haag op de Houtweg 60 kunnen we conferenties, vergaderingen, diners of andersoortige evenementen organiseren. Daarnaast beschikt Spherium over flexplekken om te werken. Het Spacetrade Center biedt de uitgelezen mogelijkheid voor regeringsleiders, de top van het bedrijfsleven, invloedrijke zakenmensen en journalisten om elkaar in een discrete, informele setting te ontmoeten.' www.spherium.nl

Vooraanstaande partners
'Zien, horen, voelen, proeven en ruiken is het motto in het Spherium', stelt directeur Remco Boelens van cateringorganisatie Taat & de Regt die de catering verzorgt. Vooraanstaande partners als Heuvelman Sound & Vision, Boretti Design Keukens, BloemBloem Design & Decoratie, The Security Company, Nervogrid IT Solutions en Van Laar Belastingadviseurs presenteren in het Spherium hun nieuwste materialen en diensten.

Spherium
Houtweg 60
2514BN Den Haag
www.spherium.nl

Noot voor redacties

Noot voor de redactie (