Spijts dipje in juni start Belgische doehetzelfmarkt 3de kwartaal met bijna 5% omzetgroei

19/09/2011 10:00

KORTRIJK XPO

De doe-het-zelf markt in België, steevast een stabiele sector, heeft volgens de recente GfK cijfers het 3de kwartaal van 2011 aangevat met 4,7% totale omzet groei t.o.v. 2010. Dit is alvast een positieve noot in aanloop naar de vakbeurs DIY&HOMING, zowat de hoogmis voor de branche van de doe-het-zelf, home improvement en tuin straks van 25 t.e.m. 27 september in Kortrijk Xpo.

Vooral in maart en april groeiden de omzetten fors , globaal met meer dan 9% Vanaf mei viel de groei sterk terug met zelfs een daling van de markt in juni

( -1,9%) . Eind juli bleef de groei daarmee steken op 4,7% . Deze is quasi volledig te wijten aan de groei van het aantal winkelpunten .

De organisatoren van DIY&HOMING maken zich sterk dat hiermee een positieve trend is ingezet. De vakbeurs is aan haar 30ste editie toe . Na een terugval van het aantal exposanten in 2010 , ziet ze deze nu weer stijgen met 20% tot 164 . Vooral de sector tuin neemt een groot aandeel in dit aanbod met 17%, een toename van 22%.

De beurs investeert dan ook volop in de tuinsector, niet alleen in haar aanbod maar ook in het randprogramma, want naast een productbeurs is DIY&HOMING duidelijk ook een trendforum, een ideeënplaats waar professionelen inspiratie opdoen en kennismaken met nieuwe en toekomstige trends.

Zo zijn er gratis ontbijtseminars vóór opening van de beurs in het aanpalende meeting center van 8u30 tot 10u00 : op maandag 26 september met Bruno Lanthier, PDG van Truffaut Jardineries, de Franse marktleider in tuincentra. Op dinsdag 27 september komt Marco Orlandelli aan bod, CEO van Orlandelli, met wereldreferenties op vlak van het conceptualiseren van tuincentra, planten- en boomkwekerijen.

Op maandagavond blaast de ganse branche verzameling op de Network Happening van BDA ,de Belgian DIY Assocation ,die sinds 2009 huist onder Comeos , het vroegere Fedis en dit samen met Febin de nationale vereniging van de leveranciers uit de sector DIY en tuin .

Een belangrijk event tenslotte op DIY&HOMING is ook de prestigieuze noviteitenwedstrijd "Stars in the Box", die dit jaar voor de 7de maal op rij wordt georganiseerd. 30 nieuwe producten binnen het doe-het-zelf landschap worden aan de vakbezoekers en een professionele jury voorgesteld die uiteindelijk 3 laureaten bekend maakt. Vanaf dit najaar kan de consument deze producten terugvinden in de winkelrekken

Met de slogan " Wij verjaren en U krijgt de cadeaus " biedt de organisatie elke dag een promotiepakket aan ,waarmee de winnende winkelier kan uitpakken naar zijn eigen klanten op de winkelvloer . Zo is er te winnen op zondag een BBQ voor 30 personen bij wereldkampioen BBQ voor 30 personen Peter De Clercq , op maandag een VIP pakket Ronde van Vlaanderen 2012 eveneens voor 30 personen en op dinsdag de aanwezigheid van Miss België een volle dag

In je zaak voor het onthaal van de klanten .

DIY&HOMING is een strikte vakbeurs,gericht naar retailers en vindt plaats van 25 t.e.m. 27 september in de hallen 1,2,3 en 6 van Kortrijk Xpo, telkens van 10u tot 18u.. Meer info op www.diy-homing.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel