Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam/Breda, 19 september 2011

Grass Valley valt in de prijzen op IBC 2011

Op de afgelopen IBC2011 viel Grass Valley met haar producten Karrera en MediaFUSE flink in de prijzen. De jury's van twee invloedrijke vakbladen kozen het Grass Valley(TM) Karrera(TM) Video Production Center als één van de beste technologie introducties van de IBC2011. Broadcast Engineering World Magazine beloonde Karrera met haar "Pick Hit" Award terwijl TV Technology Europe Magazine de Karrera met een "STAR (Superior Technology Award Recipient)" Award bekroonde.

De prestigieuze Broadcast Engineering Pick Hit Awards zijn binnen de industrie de langst erkende prijzen voor nieuwe technologie op broadcast gebied. De jury bestaat uit een groep van onafhankelijke professionals wiens focus ligt op innovatie en kostenbesparing voor de afnemer.

De STAR Awards zijn bedoeld om buitengewone innovaties in de broadcast industrie bekronen. De jury bestaat uit redacteuren en columnisten van TV Technology Europe Magazine.

De nieuwe Grass Valley Karrera is een betaalbare HD video switcher platform welke hedendaagse en geraffineerde mogelijkheden bereikbaar maakt voor een grotere groep van gebruikers. De Karrera is een volledig digitale10-bit, 4:2:2 video switcher met maximaal 96 inputs en 48 outputs. Er is HD/SD SDI signaal support met (optionele) up/down/cross converters op geselecteerde in- en outputs, zes keyers in elke M/E, vier 'full-function' keyers en twee linear/ luminance keyers.

Ook Grass Valley's MediaFUSE® werd op de IBC2011 bekroond en wel met een ConnectedWorld.TV Award. MediaFUSE is een hard- en software platform dat het mogelijk maakt om 'on the fly' broadcast content te converteren voor gebruik op internet en mobiele devices. Dit innovatieve, op Internet Protocol (IP)-gebaseerde, video delivery systeem won in the categorie "Production Tools."

Dit is een samenvatting een internationaal persbericht van Grass Valley. Alle informatie over bovenstaande kunt u hier vinden:

http://www.grassvalley.com/news/media_alert/view/1465-at-ibc2011-the-awards-go-to-the-grass-valley-karrera-video-production-center

Rechtenvrije hoge resolutie afbeeldingen van de Grass Valley Karrera vindt u hier:

http://www.grassvalley.com/apps/ImageArchive?p=&f=Products/Broadcast%20Products/Karrera%20Data%20Sheet%20Images&skin=gvcms

Voor meer informatie over Grass Valley kunt u terecht op www.grassvalley.com.