Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT-

NIEUW: DUTCH MTV AWARDS

GENOMINEERDEN BEST DUTCH ACT BEKEND

Amsterdam, 19 september 2011

Wie is de beste Nederlandse artiest van 2011? In aanloop naar de MTV EMA's die in november in Belfast plaatsvinden, organiseert MTV Nederland voor het eerst de Dutch MTV Awards, waarbij de genomineerden strijden voor de titel Best Dutch Act 2011.

Op 13 oktober 2011 vindt de eerste editie van de Dutch MTV Awards plaats in De Duif in Amsterdam. De genomineerden voor de titel Best Dutch Act 2011 zijn: Afrojack, Ben Saunders, Baskerville, Go Back To The Zoo en De Jeugd Van Tegenwoordig. De nieuwe Nederlandse awardshow wordt gepresenteerd door MTV presenters Tess en Nadia en tijdens de avond treden de genomineerden op. Aan het eind van de avond wordt de winnaar bekend gemaakt, die daarna doorstrijdt voor de titel Best European Act en die daarmee kans maakt om internationaal in de schijnwerpers te komen.

De genomineerden:

Afrojack is een jonge DJ uit Spijkenisse en eigenlijk al een internationale superster. Nick van de Wall, oftewel Afrojack, won al eerder een Grammy voor zijn samenwerking met David Guetta.

Winnaar van talentenjacht The Voice of Holland, Ben Saunders kreeg tijdens het opnemen van zijn album You Thought You Knew Me By Now hulp van de beste muzikanten, zoals de bassist van Amy Winehouse, de drummer van Eric Clapton en achtergrondzangers van Stevie Wonder en James Brown.

Het Electro Disco producersduo Baskerville is een geliefde act op festivals zoals Lowlands, The Great Escape, Loveland, Leeds en Sziget (2010 en 2011). Het nummer My Friend van Baskerville is te horen in een aflevering van de serie Weeds.

Het Amsterdamse Go Back To The Zoo is binnen korte tijd uitgegroeid tot één van Nederlands beste rockbands en heeft op de grootste Europese festivals gespeeld. De band leverde de muziek voor een online Nike commercial en een Mentos commercial.

De Jeugd Van Tegenwoordig brengt In 2005 de eerste videoclip Watskeburt uit en scoort daarmee vanuit het niets een nummer-1 hit. Meer hitsingles volgen zoals Hollereer, Shenkie, Sterrenstof en Get Spanish. De Jeugd Van Tegenwoordig won in 2008 de MTV Award voor Best Dutch Act en is dit jaar opnieuw genomineerd.

De Dutch MTV Awards wordt georganiseerd in samenwerking met MTV Mobile en HTC. Publiekskaarten worden exclusief door MTV Mobile weggegeven op 8 oktober tijdens een weggeefactie bij de Hi winkel in de Kalverstraat in Amsterdam.

Vanaf maandag 19 september 's middags kan er gestemd worden op de genomineerden voor de Best Dutch Act.

Meer informatie over de Dutch MTV Awards is te vinden op www.mtv.nl/dutchmtvawards.

De Dutch MTV Awards vinden op donderdag 13 oktober plaats in De Duif in Amsterdam


- EINDE BERICHT -

Noot voor redacties

Beeldmateriaal is te downloaden via: http://bit.ly/dutchmtvawards11

Stelt u geen prijs op berichten van MTV Networks of een van onze zenders (MTV, Comedy Central, Nickelodeon)? Graag verzoek ik u dan een email te sturen aan pers@mtvne.com onder vermelding van afmelding.



Ingezonden persbericht