Stars & Cars Eally brengt 150.000 euro op voor Stichting Metakids


HARDERWIJK / GORINCHEM, 20110919 -- De Stars & Cars Rally 2011 heeft 150.000 euro opgebracht. De Stichting Metakids ontving gisteren uit handen van de rallycommissie de cheque, waarmee onderzoek naar stofwisselingsziekten bij kinderen gefinancierd kan worden. Het is de tweede keer dat er door Stars & Cars zo’n recordbedrag voor een goed doel bij elkaar wordt gereden.

De Stars & Cars Rally startte dit jaar bij Van der Valk Hotel Harderwijk. 140 equipes verschenen aan de start en werden door Erik de Zwart en de Harderwijkse wethouder Pieter Teeninga weggevlagd. Alle deelnemers waren verkleed als Star in hun Car en hadden kosten nog moeite gespaard om zo orgineel mogelijk voor de dag te komen.Ook bekende Nederlanders als Daniëlle Oerlemans, Najib Amhali en Metakids-ambassadeur Pieter van den Hoogenband verschenen aan de start.

Het bonte gezelschap reed al navigerend in vier etappes naar de lunchlocatie in Doorn, waar bij De Oranjerie de eerste ervaringen konden worden gedeeld. Daarna ging het door naar de eindlocatie in Gorinchem. Buiten de Waterpoort lag The Ocean Diva aan de kade de equipes op te wachten. Aan boord van het schip barstte het feest los en werd er een loterij en een veiling gehouden ten behoeve van Metakids, met als hoogtepunt de bekendmaking van de opbrengst van de rally. Die bleek ruim 120.000 euro, maar dat werd door hoofdsponsors Gant en Piet Zoomers naar boven afgerond
naar 150.000 euro.

De rally is een initiatief van Vereniging het Verschil (VHV) en is dit jaar voor de derde maal gereden. Ieder jaar kiest VHV een nieuw goed doel waar zij zich dan een jaar lang voor inzet, ondermeer door allerlei activiteiten te organiseren. Stars & Cars is het jaarlijks terugkerende en grootste evenement. Dit jaar wordt Stichting Metakids gesteund door VHV. Metakids zet zich in voor onderzoek naar stofwisselingsziekten bij kinderen. Ieder jaar worden er 800 kinderen met een stofwisselingsziekte geboren en jaarlijks sterven er meer kinderen aan een stofwisselingsziekte dan aan kanker.

Na Stars & Cars volgen er nog meer VHV-actviteiten voor Metakids, ondermeer een kunstvernissage en een bridgetoernooi.





Ingezonden persbericht