Interstate Hotels & Resorts gaat joint-venture aan met in Nederland gevestigde TVHG Budget Group Beheer BV

Samenwerkingsverband ontwikkelt een portfolio van negen hotels - een aanzienlijke uitbreiding van de aanwezigheid van Interstate in Europa

ARLINGTON, Virginia--(BUSINESS WIRE)-- 20110919 --

Interstate Hotels & Resorts, het grootste onafhankelijke hotel management bedrijf van de Verenigde Staten, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf een joint-venture is aangegaan met TVHG Budget Group Beheer BV (“TVHG”), in de vorm TVHG Budget Group Netherlands handelend onder de naam Dutch Hotel Partners, om te investeren in een portfolio van negen hotels verspreid over heel Nederland. Een van de negen hotels is de onlangs geopende 112 kamers tellende Holiday Inn Express Schiphol Airport in Amsterdam. De overige acht zullen naar verwachting eind 2012 hun deuren openen. Hierbij gaat het om bestaande gebouwen die worden verbouwd tot hotels die de merknaam Holiday Inn, Holiday Inn Express of Hampton Inn gaan dragen. Voor het beheer van alle negen hotels, met in totaal 1800 kamers, zijn langlopende contracten afgesloten met Interstate.

“Met deze joint-venture zetten we onze eerste stappen op de Nederlandse markt en vergroten we onze aanwezigheid in Europa aanzienlijk, tot meer dan 25 hotels, waarvan een deel reeds is geopend en een deel binnenkort wordt geopend,” aldus Thomas F. Hewitt, chairman en chief executive officer van Interstate. “Deze nieuwe alliantie is tekenend voor onze toewijding tot agressieve groei in Europa. We beschikken over de benodigde infrastructuur en een ervaren managementteam om ons groeiende portfolio daar te overzien.”

“TVHG is een ervaren hotelontwikkelaar in hoog aanzien, met een indrukwekkende prestatielijst op het gebied van hotelontwikkeling en transacties in Nederland en elders,” aldus Jim Abrahamson, president en COO van Interstate. “Over de afgelopen jaren hebben ze zich geconcentreerd op het aangrijpen van kansen in de vastgoedsector door te zoeken naar lege kantoorgebouwen op gunstige locaties die geschikt waren om te worden verbouwd tot hotels voor internationaal erkende hotelketens. Negen van deze hotels vormen de basis van dit samenwerkingsverband, en de toevoeging van het beproefde management platform van Interstate aan deze unieke joint-venture zal helpen de potentie van dit plan te realiseren.” Abrahamson merkte op dat de kracht van het internationale platform van Interstate is gebaseerd op de langdurige en positieve relatie van het bedrijf met de grote namen binnen de branche. “Dit is onze eerste deal met TVHG en we verheugen ons erop onze relatie verder uit te bouwen naarmate we onze activiteiten in Europa uitbreiden.”

“Interstate heeft pionierswerk verricht op het gebied van onafhankelijk hotel management in enkele van de snelst groeiende economieën ter wereld, en heeft dat zakelijke model nu ook met succes toegepast op Europa,” aldus Bart van de Kamp, oprichter en CEO van TVHG. “De mogelijkheden die ze bieden, gekoppeld aan hun lange en sterke lijst van superieure prestaties, geeft ons een hoge mate van vertrouwen in hun vermogen het volle potentieel van deze hotels te realiseren en een maximaal rendement voor ons te verwezenlijken. Gelet op het platform van Interstate en hun goede relaties met grote namen binnen de branche hopen we ons samenwerkingsverband te kunnen uitbouwen van deze eerste stappen in Nederland naar activiteiten in andere markten.”

Een aantal van de hotels zal worden gevestigd in de regio Amsterdam, en de andere in andere grote steden in Nederland. Alle hotels worden gevestigd in de buurt van spoorwegstations, luchthavens en de belangrijkste snelwegen.

“Deze transactie weerspiegelt onze hernieuwde nadruk op het realiseren van een sterke aanwezigheid in Europa. We richten ons op investering en beheer binnen de belangrijkste markten in heel Europa,” aldus Leslie Ng, chief investment officer van Interstate. “Met de toevoeging van deze negen hotels hebben we onze aanwezigheid binnen West-Europa aanzienlijk uitgebreid en belangrijke stappen voorwaarts gezet in de verwezenlijking van onze internationale groeistrategie. Ons mondiale ontwikkeltraject blijft actief, en we blijven uitkijken naar nieuwe kansen wereldwijd. We verheugen ons op de uitbreiding van onze aanwezigheid met TVHG als onze partner.”

Over TVHG Budget Group Beheer BV

De in Nederland gevestigde Vincent Hotel Group is al meer dan 15 jaar actief op het gebied van het bezit en de ontwikkeling van hotels in Europa, met sterke nadruk op de thuismarkt, Nederland. De Radisson Blu Amsterdam Airport werd gevolgd door vele andere geslaagde transacties van het TVHG-team. Op dit moment is het bedrijf bezig met ontwikkelingen in samenwerking met Accor, IHG, Hilton, Marriott en Starwood. Meer informatie: +31 20 301 22 55.

Over Interstate Hotels & Resorts

Interstate Hotels & Resorts, Inc., een volle dochteronderneming van een 50/50 joint-venture van dochterondernemingen van Thayer Lodging en Jin Jiang, is het meest vooraanstaande hotel management bedrijf in de Verenigde staten. Het bedrijf beheert hotels en resorts van bekende hotelketens, conferentiecentra en onafhankelijke hotels wereldwijd. Het bedrijf en haar dochterondernemingen beheren en/of hebben een eigendomsbelang in 330 hotels met meer dan 60.000 kamers verspreid over 39 Amerikaanse staten, het District of Columbia, China, Rusland, India, Mexico, België, Canada, Ierland, Engeland en Nederland. Het bedrijf heeft een eigendomsbelang in 56 van deze hotels, waarvan zes volledig eigendom zijn. Interstate Hotels & Resorts is daarnaast overeenkomsten aangegaan voor 23 hotels met in totaal meer dan 4800 kamers die momenteel verspreid over de hele wereld in aanbouw of ontwikkeling zijn.

Interstate Hotels & Resorts runt al meer dan twintig jaar hotels buiten de Verenigde Staten. De internationale hotel management platforms van het bedrijf in West-Europa, Rusland, India en China leveren de middelen en infrastructuur die noodzakelijk zijn voor uitgebreide hotel management activiteiten, sales en marketing, revenue management, e-commerce, procurement, food & beverage activiteiten en technische dienstverlening voor hoteleigenaars en ontwikkelaars die op zoek zijn naar een beproefd en ervaren hotel management bedrijf.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aaron Greenman, de Senior Vice President van Development-Europe bij Interstate, via e-mailadres aaron.greenman@ihrco.com of telefoonnummer +32 498127973, of een bezoek brengen aan de website van het bedrijf: www.ihrco.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Daly Gray, Inc.
Jerry Daly, Carol McCune
Media
+1 703-435-6293
jerry@dalygray.com
of
Interstate Hotels & Resorts
Carrie McIntyre
SVP, Treasurer
+1 703-387-3320

carrie.mcintyre@ihrco.com