FNV KIEM

Vooraankondiging actiedag 19 september in Den Haag

maandag 05 september 2011

De vakbonden voeren maandag 19 september in Den Haag samen actie tegen de verregaande stapeling van bezuinigingen van dit kabinet. De aangekondigde kabinetsmaatregelen treffen vooral mensen met de zwakste schouders. Mensen met weinig mogelijkheden en een beperkt perspectief worden onevenredig hard geraakt. De stapeling van bezuinigingen leidt tot een tweedeling in onze samenleving. De kloof tussen arm en rijk, gezond en chronisch ziek of gehandicapt, kansrijk en kansarm zal steeds zichtbaarder worden.

De maatregelen zijn ook een forse aanslag op de koopkracht van werknemers, zzp'ers, ouderen en uitkeringsgerechtigden. Vooral op die van mensen met lagere- en middeninkomens. De keuzes die het kabinet maakt zijn niet de onze. En dat willen we laten weten ook. Het is tijd om in actie te komen tegen het kabinet Rutte. Doe mee en kom ook in actie!

Het programma is globaal als volgt:

11.00 - 12.30 Alle bonden organiseren op diverse locaties in Den Haag `het nationaal beraad' voor kader en genodigden en verstrekken lunch. FNV KIEM komt bijeen in het conservatorium Den Haag. Op dit moment wordt druk gewerkt aan een programma. Deelname is voor leden van FNV KIEM na aanmelding via f.van.dieren@fnv-kiem.nl. 13.30 Start gezamenlijke manifestatie op het Malieveld, waar diverse sprekers het woord nemen, afgewisseld met muzikale optredens. 14.30 Korte afsluitende toespraken van CNV, CG Raad en FNV (Agnes Jongerius).

Houd deze site in de gaten voor het actuele programma.

Op maandag 19 september vindt de opmaak plaats voor een veel grotere, landelijke actie in het najaar of het vroege voorjaar van 2012.

Aanmelden voor ochtendprogramma
Mocht je het ochtendprogramma van FNV KIEM willen bijwonen dan verzoeken wij je dit aan ons door te geven. Alleen bij voldoende aanmeldingen gaat dit onderdeel door. Aanmelden kan bij Froukje van Dieren via f.van.dieren@fnv-kiem.nl o.v.v. je lidmaatschapsnummer.

Oproep NAL
Actieve leden die een actieve bijdrage kunnen geven op 19 september (o.a. ordedienst en standbemanning) kunnen zich opgeven bij Jitske van Kaam via j.van.kaam@fnv-kiem.nl.