Vlaamse Overheid

afgesloten

R2 richting Gent/Brugge 2 weekends afgesloten

Vlaamse overheid

woensdag 7 september 2011

De komende weekends voert het Agentschap Wegen en Verkeer een structureel onderhoud uit van het wegdek van de R2 in Antwerpen. Bepaalde delen van de R2 zullen achtereenvolgens afgesloten worden voor alle verkeer, wat hinder zal veroorzaken.

De R2 richting Gent (via Liefkenshoektunnel) wordt afgesloten vanaf knooppunt Antwerpen-Haven tot aan de oprit Kanaaldok (vlak voor de Tijsmanstunnel) in het weekend van 9 tot 12 september en het weekend van 16 tot 19 september, telkens van vrijdagavond 20u tot maandagochtend 5u. Ter hoogte van knooppunt Antwerpen-Haven worden de aansluitingen van A12 naar R2 afgesloten. Ook de oprit Stabroek (oprit 13) naar A12 richting Antwerpen wordt afgesloten. Tussen 12 en 16 september wordt het verkeer op de R2 over de onderlaag gestuurd en geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

In het weekend van 9 september zal er ook hinder zijn op de A12 richting Antwerpen: daar wordt een rijstrook afgesloten vanaf Stabroek tot complex haven (R2/A12). De aansluiting van de R2 naar de A12 richting Antwerpen wordt versmald tot een rijstrook (in plaats van de gebruikelijke twee), ook dit zal beperkte hinder veroorzaken. Verkeer dat van de A12 naar R2 rijdt wordt omgeleid via het op- en afrittencomplex Stabroek - N111 - Antwerpsebaan - op- en afrittencomplex Noorderlaan (Kanaaldok B1/B2 R2).

Het wegdek van de R2 richting Nederland wordt in de daaropvolgende weekends aangepakt. Meer info daarover volgt. Om de hinder voor het verkeer tot een minimum te beperken worden de werken in weekends uitgevoerd. De timing van de werken is onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden.