Provincie Limburg

Bezoek delegatie Provincie Limburg aan WK Wielrennen in Kopenhagen

Bezoek delegatie Provincie Limburg aan WK Wielrennen in Kopenhagen

Van 19 tot en met 25 september van dit jaar wordt in het Deense Kopenhagen het Wereldkampioenschap Wielrennen op de weg gehouden. Een jaar later vindt hetzelfde evenement in Limburg plaats. Op basis van het contract dat met de internationale wielerunie UCI is gesloten over de organisatie van het WK Wielrennen in 2012 is Limburg verplicht om zich als regio te presenteren in Kopenhagen.

De Stichting WK Wielrennen op de Weg Limburg 2012 heeft de presentatie van Limburg voorbereid. Op 23 september wordt deze presentatie gegeven. Aansluitend wordt Limburg tevens gepresenteerd als Olympische wielerregio aan alle internationale wielerbonden. Hierbij zal ook de organisatie Olympisch Vuur, de landelijke uitvoeringsorganisatie van het Olympisch Plan 2028, betrokken zijn. Olympisch Vuur ziet het WK Wielrennen op de weg 2012 in Limburg als een belangrijk evenement in het kader van het Olympisch Plan, met een grote spin-off naar de breedtesport.

De presentatie van Limburg als Olympische wielerregio wordt voorbereid door Topsport Limburg in afstemming met Huis voor de Sport Limburg, conform de uitgangspunten van het Limburgs Wielerplan. Hierbij is o.a. het doel dat in 2012 internationale wielerploegen in Limburg komen trainen als voorbereiding op de voorjaarsklassiekers, de Olympische Spelen 2012 en het WK Wielrennen 2012 in Limburg.

Namens de provincie Limburg zal gedeputeerde T. Krebber in Kopenhagen aanwezig zijn. De UCI acht de aanwezigheid van de Provincie Limburg op bestuurlijk niveau van groot belang. De heer Krebber wordt begeleid door een senior beleidsambtenaar Sport en - vanwege de verwachte grote toeloop van de (internationale) pers - door een communicatieadviseur.

De kosten voor reis en verblijf van de heer Krebber en twee ambtenaren komen voor rekening van de Provincie Limburg. Voor de reis wordt gebruik gemaakt van een bus die de Stichting WK Wielrennen ter beschikking stelt aan de meereizende delegatie. Die bus vertrekt op 22 september naar Kopenhagen; op 25 september wordt 's avonds de terugreis aanvaard. De Provincie betaalt voor dat busvervoer een vergoeding.

De geraamde kosten voor de heer Krebber en zijn begeleiding zijn:
* Inschatting EUR 900,- per persoon voor busreis, hotelovernachting en verblijfkosten.

* Totaal: EUR 2.700,-

Op uitnodiging van Provincie Limburg reist mee de directeur van Olympisch Vuur, E. Eijckelberg

Raming van de kosten:

* Inschatting EUR 900,- voor busreis, hotelovernachting en verblijfkosten.

De presentatie van Limburg als Olympische wielerregio wordt op verzoek van de Provincie verzorgd door de organisatie Topsport Limburg. De volgende personen reizen mee:

* Directeur G. Ruigrok - rol: lobby met internationale wielerbonden, KNWU, en UCI

* Sportmedisch en technisch adviseur E. van Breda - rol: lobby met technische directeuren van de internationale wielerbonden met als doel dat deze ploegen weten welke faciliteiten er in Limburg zijn als zij in Limburg komen training

* Marketingadviseur M. Ambaum - rol: organisator presentatie

Raming van de kosten:

* Inschatting EUR 800,- voor busreis, hotelovernachting en verblijfkosten. De kosten liggen gemiddeld lager dan bij de andere provinciale deelnemers omdat er maar een persoon met de bus meerijdt en een persoon maar twee dagen aanwezig is.
* Totaal: EUR 2.400,-

De loonkosten voor de gemaakte uren tijdens de reis naar Kopenhagen zijn voor eigen rekening van Topsport Limburg.