Politie Brabant Zuid-Oost

Nog één politiebureau voor alle Helmonders

Politiebureau aan de Steenovenweg na 19 september definitief voor publiek gesloten

buro Helmond centrum
Helmond, 12-09-2011 o Het politiebureau Helmond West aan de Steenovenweg opent op maandag 19 september voor het laatst haar deuren voor bezoekers. Mensen die aangifte willen doen, een vraag willen stellen, melding willen maken van overlast of een tip hebben, kunnen daarna alleen nog terecht op het bureau aan de Kasteeltraverse. Begin juli van dit jaar sloot ook het bureau Helmond Oost aan de Deltaweg al haar deuren voor het publiek.

Daling aantal bezoekers

De bureaus waren de afgelopen jaren nog slechts twee dagen per week open. Uit het oogpunt van een effectieve bedrijfsvoering is door de politie nu besloten om tot volledige sluiting over te gaan. De daling van het aantal bezoekers op beide bureaus in de afgelopen jaren sterkt ons in de gedachte dat dit de juiste weg is. De meeste Helmonders blijken toch al naar het bureau aan de Kasteel Traverse te komen als zij de politie nodig hebben.

Meer blauw op straat

De sluiting is een zuiver logistieke aangelegenheid. Er blijft in Helmond dan ook exact hetzelfde aantal agenten werkzaam als voorheen. De buurtbrigadier blijft ook nog gewoon uw aanspreekpunt in de wijken. Een bijkomend voordeel van de sluiting is zelfs dat er meer blauw op straat komt.Want als een politiebureau geopend is voor publiek en daar ook burgerpersoneel aanwezig is, moeten er ook gewapende collega's voor de veiligheid aanwezig zijn. Deze 'achterwacht' is nu niet meer nodig.

Extra drukte

Gevolgen voor de burgers zijn er naar verwachting nauwelijks. Zij zullen voortaan naar het bureau aan de Kasteeltraverse moeten komen, maar velen van hen deden dat voorheen ook al. Op dit bureau zijn inmiddels maatregelen getroffen om de mogelijke extra drukte op te vangen: er zijn een derde werkplek voor een baliemedewerker en een derde spreekkamer ingericht. Hiermee wordt de service aan het publiek verhoogd en kunnen wachttijden tot een minimum worden beperkt.

Internetaangifte of op afspraak

In dat verband willen we ook graag wijzen op de mogelijkheid om via internet aangifte te doen. Dat kan voor zeer veel lichtere feiten, zoals bijvoorbeeld fietsendiefstal of vernieling. Ook kunt u via de telefoon een afspraak maken om aangifte te doen op het moment dat het u het beste uitkomt. Die mogelijkheid blijft uiteraard bestaan, waarbij de politie hoopt dat nog meer inwoners van Helmond hiervan gebruik gaan maken.

www.politiehelmond.nl

Met de fysieke sluiting van de bureaus in Helmond West en Oost komt voor de politie ook een einde aan de indeling van Helmond in drie afdelingen. Formeel spreken we per 1 januari 2012 van de Politie Helmond. Daarop vooruitlopend zijn de websites van drie verschillende afdelingen (west, oost en centrum) per 9 juli al samengevoegd tot: www.politiehelmond.nl.

Informatie

De politie in Helmond verwacht geen problemen door deze andere openingstijden. Wij rekenen dan ook op het begrip van de burgers. Meer informatie staat op de internetsite van de Helmondse politie:www.politiehelmond.nl. U kunt met vragen ook bellen met het algemene politienummer: 0900 - 8844.