Gemeente Ede

dinsdag, 13 september 2011

Gemeente slaat drie vliegen in één klap

info@ede.nl

In de week van 19 september starten de werkzaamheden om het volkstuinencomplex De Koekelt opnieuw vorm te geven, het sportcomplex aan de Peppelensteeg uit te breiden met 2 natuurgrasvelden én het Veldhuizerbos op te knappen. Als alles volgens planning verloopt zullen de werkzaamheden vóór het nieuwe plant- en broedseizoen afgerond zijn.

Sportvelden

Het project -of de gezamenlijke projecten- vormen een mooi geheel. De steeds groeiende voetbalverenigingen in het Peppelensteeggebied (DTS, Blauw-Geel en Edesche Boys) hebben behoefte aan meer sportvelden. In 2009 werden er 2 kunstgrasvelden aangelegd. Nu dus 2 natuurgrasvelden. Zowel met DTS als met het VAT (Vereniging van amateurtuinders Ede) is overleg gevoerd over de inpassing in het gebied.

Volkstuinencomplex De Koekelt

De uitbreiding van de sportvelden dwong een andere indeling van het volkstuinencomplex De Koekelt af. Het complex wordt nu aangelegd in de vorm van een tuinenpark. Dat park -de tuinen zelf niet- wordt ook toegankelijk voor derden via wandelpaden. De wandelpaden leiden langs de tuintjes het bos in. Het VAT is nauw betrokken geweest bij de nieuwe vormgeving van het `tuinenpark',

Veldhuizerbos

Het Veldhuizerbos krijgt een grote opknapbeurt. Het staat nu nog vol met populieren. Deze bomen geven veel overlast in de vorm van witte pluizen. Bovendien zijn de bomen kaprijp. In overleg met de bewoners zal de nieuwe aanplant veel gevarieerder zijn dan nu het geval is. Zo komen er bladhoudende bomen en struiken, meer verschillende kleuren groen en meer hoogteverschillen. Ook zullen er meer eetbare soorten worden aangeplant.