Diëtisten bezorgd over voeding politici

Persbericht van Bex* communicatie

Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN) biedt Voedingsnota aan in Den Haag, op 19 september, de Dag van de Diëtist

Op 19 september, om 13 uur zullen diëtisten een koffertje met de DCN Voedingsnota aan Mevrouw Renske Leijten, woordvoerder Gezondheidszorg van de Socialistische Partij, overhandigen. Het DCN Koffertje is vergelijkbaar met het Koffertje met de Miljoenennota, dat minister Jan Kees de Jager de volgende dag, op Prinsjesdag aan de Tweede Kamer aanbiedt.

Het Koffertje bevat naast de Voedingsnota ook tegoedbonnen met aanbod voor een gratis Voedingsanalyse door de Diëtisten van DCN. DCN maakt zich zorgen of de Kamerleden en ministers wel het beste uit hun voeding halen. Er zijn eerder dit jaar berichten geweest dat parlementariërs klaagden over de lange vergaderingen en de maaltijden die dan besteld worden, zoals pizza's en kroketten.
Wij geven Mevrouw Leijten voldoende bonnen mee zodat alle politici gebruik kunnen maken van de voedingsanalyse. Ook neemt DCN voor alle politici snacktomaten en komkommers mee zodat in ieder geval op de Dag van de Diëtist 200 gram groente gemakkelijk gehaald wordt. Mevrouw Leijten krijgt voor haar collega's ook flyers van de Voedingsnota mee. Hierin wordt de gezondheidswinst die met voeding te behalen is bondig op een rijtje is gezet.

Ook het publiek heeft kans op een gratis Voedingsanalyse. Tegoedbonnen,snacktomaten en snackkomkommertjes worden uitgedeeld op de route tussen De Haagse Hogeschool en het Binnenhof tussen 11.45 en 14 uur.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.dcn.nu



Razende Robot Reporter