FNV KIEM

Het kabinet schept creatieve armoede. Kom 19 september naar Den Haag!

dinsdag 13 september 2011

In de ochtend van 19 september zullen de vakbonden op diverse locaties in Den Haag "Het Nationaal Beraad" houden voor actieve leden en genodigden.

FNV KIEM houdt haar Nationaal Beraad samen met de NVJ in het Koninklijk Conservatorium aan de Juliana van Stolberglaan 1, 2595 CA Den Haag. Vanaf 11.00 uur ben je van harte welkom om hieraan deel te nemen.

Om 11.30 uur starten we onder leiding van Cees Grimbergen, presentator van Rondom Tien het debat. Aan de hand van prikkelende stellingen zullen de bezuinigingen op Kunst en Media uitvoerig tegen het licht gehouden worden. Want behalve dat de bezuinigingsdrift van dit kabinet haast elk gezin treft, worden de mensen die werken in de creatieve sectoren dubbel gepakt.

We moeten allemaal ons steentje bijdragen, maar klopt de visie van dit kabinet? Zullen de bezuinigingen zich wel terugbetalen op de lange termijn of haalt dit kabinet de fundamenten waarop onze cultuur gebouwd is onderuit?

Om 12.45 uur ronden we het debat af. Deelnemers wordt een lunch aangeboden.
Om 13.15 uur wandelen we gezamenlijk naar het Malieveld voor de centrale manifestatie.

Voor deelname aan het Nationaal Beraad van FNV KIEM en NVJ moet je je van tevoren aanmelden! Dat kan tot donderdagmiddag 15 september 13.00 uur bij: f.van.dieren@fnv-kiem.nl Als je alleen aan de centrale manifestatie in de middag wilt meedoen is dat niet nodig.

Op het Malieveld worden alle deelnemende organisaties en vakbonden vanaf 13.30 uur verwacht. Deelnemende organisaties zijn alle FNV bonden, CNV, MHP, de CG-Raad (Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland), Raad van Kerken en Humanitas.

Om 14.00 uur begint het programma op het Malieveld waar ons een alternatieve troonrede voorgelezen zal worden en het Metropole orkest demonstratief zal optreden.

Ouderen, jonge gezinnen met kinderen, zzp'ers, mensen met een uitkering of in de sociale werkvoorziening en chronisch zieken met een persoonsgebonden budget worden extra hard getroffen door de bezuinigingen. Maar de burger gaat er niet alleen financieel op achteruit. De kwaliteit van de publieke dienstverlening in het openbaar vervoer, de kinderopvang, bij de gemeenten en in het onderwijs komt steeds meer onder druk te staan.

Kom allemaal naar Den Haag op 19 september!

Leden van FNV KIEM kunnen hun reiskosten met 2e klas openbaar vervoer naar Den Haag voor deze dag declareren.

Lees meer over het nationaal beraad op 19 september