Politie Brabant Zuid-Oost

DNA gevonden in onderzoek Nicole van den Hurk

Zuidoost-Brabant, 14-09-2011 o In het onderzoek naar de moord op Nicole van den Hurk is recentelijk een DNA-spoor vastgesteld. Het DNA is aangetroffen op sporenmateriaal dat reeds in 1995 is veiliggesteld. De politie gaat ervan uit dat zij hier te maken heeft met daderspoor.

Afgelopen vrijdag is binnen deze zaak het stoffelijk overschot van Nicole opgegraven. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verricht onderzoek op het lichaam van het meisje. De politie hoopt dat de huidige forensische opsporingstechnieken nieuwe inzichten kunnen geven in de onopgeloste moordzaak van Nicole van den Hurk.

Nicole van den Hurk in Opsporingsprogramma's

In het programma Opsporing Verzocht is deze week aandacht gevraagd voor de cold-case Nicole van den Hurk. In de uitzending werd ook het aantreffen van het DNA benoemd. Op maandag 19 september besteedt Bureau Brabant eveneens aandacht aan de zaak. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 19 september 2011 om 18.00 uur op Omroep Brabant te zien. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 20 september 2011 om 17.00 uur.

Beloning voor gouden tip

Het is 16 jaar geleden dat Nicole van den Hurk vermoord is en in die jaren kunnen mensen en hun omstandigheden veranderd zijn. Misschien dat mensen die iets over deze moordzaak weten nu wel kunnen of durven te praten.

De hoofdofficier van justitie in Den Bosch heeft de beloning van destijds 25.000 gulden verhoogd naar 15.000 euro, voor de tips die leiden tot de oplossing van de gewelddadige dood van Nicole van den Hurk.