Gemeente Tiel


Informatiebijeenkomst PPS Westluidense Poort Tiel

In de Westluidense Poort wil de gemeente Tiel een cultuurgebouw, een ondergrondse parkeergarage, woningen en openbare ruimte tot ontwikkeling brengen. Hiervoor is de gemeente op zoek naar partners die zich uitgedaagd voelen door het project. De gemeente hecht veel waarde aan het betrekken van lokale en regionale bedrijven bij dit project. Speciaal voor hen is er op maandag 19 september 2011 een informatiebijeenkomst over dit project.

Met de Westluidense Poort biedt Tiel haar inwoners en bezoekers een aantrekkelijk verblijfsgebied dat de oude binnenstad en de prachtige rivier de Waal met elkaar verbindt. De Westluidense Poort wordt door de vestiging van cultuurinstellingen dé plek voor kunst, cultuur en educatie voor jong en oud voor Tiel en de regio. De levendigheid en de uitstraling van de stadspoort worden hiermee versterkt.

Informatiebijeenkomst lokale en regionale bedrijven

De informatiebijeenkomst wordt gehouden op maandag 19 september aanstaande van 15.00 tot 17.00 uur. Op de agenda staat naast een kennismaking met het project Westluidense Poort, ook de gekozen aanbestedingsprocedure (publiek private samenwerking-PPS) en de gekozen samenwerkingsvorm DBM(O).

DBM(O) staat voor Design, Build, Maintain en Operate. Hierbij worden alle schakels, van ontwerp, bouw, meerjarig onderhoud tot en met (een deel van) de facilitaire diensten, in een geïntegreerd en langlopend contract aanbesteed. Met deze contractvorm krijgt de markt optimaal de ruimte om efficiënte en innovatieve oplossingen voor het huisvestingsvraagstuk van de culturele voorzieningen (in het voormalige GGR-gas gebouw en nieuwbouw) en de bouw van een parkeergarage aan te dragen en te implementeren. Dat geldt ook voor efficiënte en innovatieve oplossingen voor woningbouw en de openbare ruimte in het gebied.

De bijeenkomst sluit aan op de 'Marktdag Ondernemend Aanbesteden in Rivierenland' die enkele dagen eerder georganiseerd wordt door de Kamer van Koophandel, VNO-NCW Rivierenland en Bouwend Nederland. In het project Westluidense Poort brengt de gemeente Tiel innovatief aanbesteden in de praktijk!

Aanmelden

Aanmelden kan tot vrijdag 16 september aanstaande om 12.00 uur aanstaande, via wlp@tiel.nl onder vermelding van 'aanmelding informatiebijeenkomst WLP', naam bedrijf, contactgegevens en aantal personen. Na inschrijving ontvangt men nadere informatie over de locatie van de bijeenkomst.