Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

tijdens Woonzinnige Kadoweken

Woonzaken

Woonbranche trakteert tijdens Woonzinnige Kadoweken

14/09/2011

De Nederlandse woonwinkels delen op grote schaal cadeaukaarten van vijf euro uit. Deze cadeaukaarten zijn inwisselbaar tijdens de Woonzinnige Kadoweken van 19 september tot en met 16 oktober aanstaande. De cadeaukaarten worden verspreid via verschillende woonbladen.

Van 19 september tot en met 16 oktober zijn het de Woonzinnige Kadoweken in de Nederlandse woonwinkels. De woonwinkels leggen dan extra nadruk op de nieuwe collectie. Bovendien wordt benadrukt dat woonartikelen zich heel goed lenen als cadeau. In de weken vooraf aan de Woonzinnige Kadoweken worden de cadeaukaarten verspreid via de bladen 101 Woonideeën, VTwonen, Home and Garden, Ariadne at Home, Margriet, Libelle en Kinderen. De actiekaart (de WoonKado card) van EUR 5,00 kan tijdens de Kadoweken besteed worden bij een van de duizenden deelnemende woonwinkels. Een overzicht van de deelnemende winkels staat op www.woonkadocard.nl

Wooncadeaus populair maar smaakverschillen lastig Uit onderzoek blijkt dat een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking graag een cadeau voor het interieur krijgt. Echter in 60% van de gevallen is er sprake van smaakverschillen tussen de gever en de ontvanger. Een op de drie ontvangers zet het net gekregen cadeau `uit het zicht'. Een even grote groep zet het enige tijd voor de vorm in het interieur. Een op de vijf van de Nederlanders vraagt om de bon en ruilt het cadeau. De overige ontvangers geven het cadeau zelf ook weer weg of verkopen het.
Dat blijkt uit een onderzoek van brancheorganisatie CBW-MITEX en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

Woonzinnige Kadoweken
De Woonzinnige Kadoweken zijn een activiteit van de Commissie wonen van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel waarin brancheorganisatie CBW-MITEX, CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten samenwerken aan een gezonde ontwikkeling van de woonbranche in Nederland.