Gemeente Enschede

Deel zuidelijke parallelweg Hengelosestraat afgesloten

Van 19 september t/m 19 oktober

Vanaf maandag 19 september a.s. kan het doorgaande verkeer tussen Enschede en Hengelo gebruik maken van de nieuwe busbaan en de noordelijke hoofdrijbaan. Tegelijkertijd wordt een deel van de zuidelijke parallelweg afgesloten. De bedrijven aan de zuidelijke parallelweg blijven bereikbaar via een omleiding.

Omleidingsroute
De verbindingsweg tussen de Hengelosestraat en de zuidelijke parallelweg wordt afgesloten om de verdere aanleg van de zuidelijke hoofdrijbaan te realiseren. De bedrijven aan deze parallelweg blijven echter bereikbaar via het Capitool en de Auke Vleerstraat.

Doorgaand verkeer Enschede - Hengelo
Het doorgaande verkeer van Hengelo naar Enschede kan vanaf 19 september gebruik maken van de nieuwe busbaan. Het verkeer naar Hengelo maakt gebruik van de nieuwe noordelijke hoofdrijbaan.

Busverkeer
Het busverkeer maakt gebruik van dezelfde banen als het reguliere verkeer. Op de route zijn diverse noodhaltes geplaatst.

Toegang campus Universiteit Twente
Wegens werkzaamheden bij het universiteitsterrein is alleen de hoofdentree beschikbaar voor ingaand autoverkeer. De campus is te verlaten via de Drienerbeeklaan en de Bosweg.

Meer informatie over de reconstructie van de Hengelosestraat vindt u op www.enschede.nl/hov