Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Parkeerhinder rondom Cultuurhuis Pléiade

Parkeerhinder rondom Cultuurhuis Pléiade

Parkeergarage gesloten van 19 september tot half november.

Deze week zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart voor de bouw van het gemeentekantoor in Doorn. Hoewel aannemer Ballast Nedam zoveel mogelijk rekening houdt met gebruikers en bezoekers van het Cultuurhuis, kan er sprake zijn van enige overlast.

Maandag 19 september wordt gestart met de aanleg van de dubbele toegang naar de parkeergarage. In verband hiermee kan de parkeergarage ongeveer acht weken niet worden gebruikt. Daarnaast verminderen de mogelijkheden om bovengronds te parkeren vanwege het verleggen van kabels en leidingen.

Parkeeralternatieven
Bezoekers/gebruikers van Cultuurhuis Pléiade moeten vanaf maandag 19 september rekening houden met het feit dat zij mogelijk niet in de directe omgeving kunnen parkeren. De bovengrondse invalidenparkeerplaatsen blijven wel beschikbaar.

OV/fiets
Indien mogelijk adviseren wij u om gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets als u naar het Cultuurhuis komt. De bus stopt vrijwel voor de deur. Uw fiets kunt u altijd kwijt op het plein voor het Cultuurhuis.

Kort parkeren
Bezoekers die met de auto komen, kunnen kort parkeren in de blauwe zone in het centrum van Doorn (o.a. aan Rozenburg nabij Albert Heijn/Thorheimpassage). Hier mag maximaal 1,5 uur geparkeerd worden met parkeerschijf. De entree van het parkeerterrein ligt aan de Dorpsstraat tegenover het Cultuurhuis.

Lang parkeren
Lang parkeren is alleen mogelijk buiten de blauwe zone. Tot half november is bovengronds parkeren bij het Cultuurhuis nog beperkt mogelijk. Ook het grasveld wordt tijdelijk als parkeerterrein in gebruik genomen. Als hier geen plaats meer is, kunt u ook lang parkeren buiten de blauwe zone op:

het parkeerterrein van Huis Doorn aan de Langbroekerweg. Bezoekers/gebruikers van het Cultuurhuis kunnen hier gebruikmaken van enkele tientallen parkeerplekken.
het parkeerterrein aan de Van Bennekomweg (zijweg Amersfoortseweg). Op de locatie van de voormalige gemeentewerf van Doorn kunnen bezoekers/gebruikers hun auto kwijt.
het parkeerterrein van de Martinuskerk aan de Dorpsstraat (ingang IJskelderlaan). Ook hier kan gebruik worden gemaakt van diverse parkeerplekken.

Via het Gemeentenieuws en de website houden wij u op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden.